tirsdag den 19. februar 2013

DIY - nem nederdel med linningSom lovet kommer her en vejledning til, hvordan man syr en dansenederdel med linning. Det specielle ved denne nederdel er, at linningens inderste stykke er lidt større end det yderste - derved kan kanten ses. Dette fif kan også bruges i bukser - og giver jo mest mening, hvis man bruger stof i en anden farve end den yderste linning. 

Størrelsen på denne nederdel er "one size" - forstået på den måde, at du skal tage udgangspunkt i din datters størrelse og ændre mønsteret derefter. Det er selvfølgelig vigtigst ved linningen. Her har jeg målt min datter om maven, og så har jeg lagt 5-6 cm til. 

Linningen måler på denne nederdel 32 cm i længden. Bredden er for udvendig linnings (lyserød) vedkommende 8 cm og for indvending linnings (orange) vedkommende 9,5 cm - dvs. 1,5 cm bredere.

Selve nederdelen (det blomstrede stof) kan du også variere størrelsen på. Tag en nederdel, som passer din datter, og mål den. Jo bredere nederdelen er, jo mere stof er der, og jo mere "sving" får nederdelen. Men for meget stof kan resultere i, at den bliver svær at sy på linningen.

Mit nederdelsstykke måler 80 cm i længden. Højden er 31 cm. Næste gang vil jeg lave dette mål mindre, da nederdelen er for lang til Lara.
Følg vejledningen herunder:


Og så er nederdelen færdig.

På Trines blog Groovy Baby and Mama kan du finde lignende syvejledninger til nemme nederdele - se her og her

Rigtig god syfornøjelse.


_________________________


This is a tutorial on the skirt, I have shown right here. It's in danish, but I hope you can use it anyway by looking at the pictures.


3 kommentarer:

 1. Thank you so much for sharing the tutorial! I am sure I will try it :) xo

  SvarSlet
 2. tak for en god vejledning, den må prøves af så venindes datter kan få sådanne en fin dansenederdel.... må lige have hende målt næste gang vi ses... hun er nemlig et meget lille fnug...

  SvarSlet
 3. Hi. Jeg er en stor beundrer af dine ting og din vejledning med billeder.
  Jeg er farmor til 12 børnebørn, hvoraf der kun er to piger, en på 13 år og en på 18 mdr. Jeg har syet hele mit liv på "begynderniveau" Undgår helst (desværre) detaljerne. Jeg vil gerne høre om du har et mønster på et par pigetrusser str.86.
  Ottobre har et gratismønster, men jeg forstår ikke at udskrive det. Kan du hjælpe mig? Du og din familie ønskes en god sommer. Hilsen R.Tø.

  SvarSlet