onsdag den 9. januar 2013

Kjole i jersey


Jeg har tøjkrise for tiden, for maven vokser, og derfor kan jeg ikke være i mine elskede 50er kjoler.  Og da kjoler er det eneste, jeg går i, er det nødvendigt med nogle flere i stretchstof. 

Dette jerseystof har jeg købt for længe siden på tilbud i Stof 2000, så vidt jeg husker. Jeg var rigtig vild med mønstret dengang, da det var lidt Liberty-agtigt, syntes jeg. Nu synes jeg det er lidt kedeligt (hvis jeg skal være helt ærlig). Men bruges, det skal det.

Mønstret er fra Onion nr. 2013 og meget nemt at gå til. Jeg har dog måttet lave en del ændringer. Overdelen er forlænget 8 cm, da sømmen ellers ville sidde hen over mine bryster - og det synes jeg ikke er pænt. Desuden har jeg syet en trekantet kile i sidesømmene, så nederdelen får mere vidde. Ellers var den for slim for mig. Til sidst har jeg tilsat lommer, som jeg dog ikke er helt tilfreds med. Kjolen er kantet med sort jersey.

På min str 38 gine ser kjolen meget slim ud, men skindet bedrager - kjolen er sat ind med nåle i ryggen. Jeg er nemlig desværre ikke en str 38 for tiden:-) 

Jeg har to andre slags jersey, som jeg skal have syet kjoler i. Udgangspunktet bliver samme mønster, men med endnu flere ændringer. Den næste skal være med krave og knapper, så jeg også kan bruge den, når barnet skal ammes. Det er fedt at være kommet til det sted, hvor det ikke virker uoverskueligt at lave ændringer i et mønster - samt at jersey-koden nu nogenlunde er knækket for mit vedkommende. Alt godt kommer til den, som ikke giver op;-)

____________________


This is the latest dress, I have made. It is made of jersey, because I'm pregnant. My beloved 50' dresses unfortunately don't fit anymore. The pattern is danish - Onion no. 2013 - and the dress was quite easy to make. I really need some maternity clothes, therefore I am going to make some more of these dresses. The next ones will be with collar and buttons - in that way I can use them after the baby arrives.  41 kommentarer:

 1. Wauw jeg synes den er såå smuk. Hvor er du dygtig:-)

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk - den er helt sikkert flot på - specielt med mave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Anne. Den er stadig lidt stor til mig, men jeg har jo også tre måneder igen, så den skal nok blive fyldt ud:-)

   Slet
 3. Hvor er den fin. Og strækstof er virkelig godt til gravide maver. Der findes så meget grimt graviditetstøj, så det må være dejligt selv at kunne sy det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Sofie. Ja, for mig er det nærmest umuligt at finde pænt graviditetstøj, for jeg er ikke rigtig med på Vero Moda moden. Bukser vil jeg slet ikke i - de strammer om maven, så jeg får flere plukveer end nødvendigt:-) Så ja, det må blive mine stækkjoler, som må tage slæbet - samt de dejlige joggingbukser, som jeg render rundt i herhjemme:-)

   Slet
 4. Den ser rigtig fin ud, og uden at have set dig IRL er jeg sikker på farver e imænstret klæ'r dig

  Personligt synes jeg det var mega svært at lave ( og for den aags skyld, finde) kjoler til gravid mave man ikke kommer til at se kobet ud i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Camilla. Og ja, pæne graviditetskjoler hænger ikke på træerne (de fleste er skåret så højt, at jeg kommer til at se meget mere gravid ud end jeg egentlig er).

   Slet
 5. Jeg synes så overhovedet ikke printet er SPOR kedeligt. Synes det er såååå flot!
  Dejlig kjole du har fået lavet dig :)

  SvarSlet
 6. Wauw! Gad godt jeg havde dine evner til at ændre mønstre sådan lige vupti! Jeg skal selv snart til at forsøge mig med det, men er slet ikke sikker på hvordan og hvorledes jeg skal gribe det an... Nu må vi se om jeg tør i det hele taget... Den kjole er i hvert fald fin og jeg er vild med printet! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Kast dig ud i det - sy op i prøvestof, det er det ekstra arbejde værd:-) Med tiden får du fornemmelsen af det. Og du kommer nok til at bande en del gange, inden det lykkes - men lykkes, det skal det nok, hvis altså du vil! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Hvor er den bare flot. Skal helt sikkert ha gang i at lære at sy i løbet af 2013

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, se du at komme i gang - det er en fantastisk verden, der kan åbne sig for dig:-)

   Slet
 8. Ih den er flot! - og super fedt med planen om en ammevenlig kjole! - jeg har selv den styggeste amme-tøj-krise lige nu, da jeg også kun er til kjoler - og det er lige i overkanten at hive hele kjolen op over brystet for at komme til! Så glæder mig til at blive inspireret af dig - igen - igen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi - ja, jeg ser det levende for mig:-) Jeg vil se, om jeg kan finde en løsning - INDEN 17. april, som er min termin:-)

   Slet
 9. Det var et flott kjolemønster - veldig lekker kjole! Kan huske hvor jeg lengtet etter behagelige klær da jeg gikk gravid. Denne er fin og sikkert behagelig på samme tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Behagelig, det er den i hvert fald! Og god bliver den også, når jeg bliver endnu større end jeg er nu:-)

   Slet
 10. Den er rigtig flot. Enkel på trods af det småblomstrede stof. Men vi vil da se den på...og maven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Rikke. Jeg skal se om jeg tør blive foreviget af kameraet i den:-)

   Slet
 11. Hvor er det bare en smuk kjole Anna!
  Og den er sikkert endnu smukkere på dig, håber vi får lov til at se den på dig på et tidspunkt :)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ja, nu må vi se:-) Jeg er desværre ikke den type, som bare har slugt en stor bold (mange af mine veninder ser sådan ud, når de er gravide - og nej hvor jeg misunder dem:-))

   Slet
 12. Rigtig fin kjole, du er bare ferm til det der jersey ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Jane. Der er stadig meget at lære for mig hvad angår jersey, men jeg er heldigvis godt på vej.

   Slet
 13. Flot kjole:-)

  Nu får jeg helt jersey skræk - mit næste lille projekt er i jersey, bare et par Chrisbukser til mindstepigen - men som du skriver alt godt kommer til den som ikke giver op, så der er håb forude - øvelse gør mester!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må ikke give op! Det skal nok lykkes - man skal bare blive ved:-)

   Slet
 14. Hvor er den fin Anna! Som altså så mange fine detaljer. Du ser garanteret fantastisk ud i den - smuk gravid kvinde :-) Bedste tanker herfra /Christine*

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre er jeg ikke af din støbning, hvad angår graviditet - du var virkelig fin med din bold på maven og så ellers ikke andre steder:-) Jeg vokser lidt over det hele. Det er ikke så slemt denne gang - heldigvis da. Jeg vil se, om jeg ikke kan få Jonas til at tage et billede af mig i kjolen.
   Glæder mig til at se dig d. 2. februar.

   Kh
   Anna

   Slet
 15. Ihhh altså du er virkelig så dygtig. ææælsker at følge med i din blog....
  Kunne man måske overtale dig til at lave en D.I.Y på dine kjolekraver???? Du laver de bedste D.I.Y, så nemme at forstå!!!!!!!

  Mange hilsner
  Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tusind tak for de søde ord, Anja. Jeg vil meget gerne lave en diy på kjolekraver (er det til børn eller voksne?) - skriver det på min liste og håber, at det kan udføres inden alt for længe:-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Ej hvor fedt-1000 tak, det vil jeg glæde mig rigtig meget til. Tænke egentlig til voksne, men vil da også meget gerne have til børn;-)
   god weekend
   Anja

   Slet
 16. Jeg er sikker på Frk. Turkis har ret... Du bliver garanteret så smuk på den der lækre frodig-ravid måde....
  og jeg synes ikke mønstret er kedeligt...
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Stine

   Frodig kan man vist godt kalde mig;-) Jeg har aldrig været fan af at være gravid, og da slet ikke fan af de ekstra kilo, som jeg da heldigvis smed i tiden efter Laras fødsel. Denne gang håber jeg, at jeg ikke ender med at blive lige så stor.
   Dejligt at høre, at du er ved at være ovenpå igen (eller i hvert fald på vej mod det).

   Kh
   Anna

   Slet