tirsdag den 15. januar 2013

Den skønneste 60'er applikationsbogMin mor har fundet denne skønne bog i sine gemmer, og nu skal den have nyt liv hos mig, Bogen hedder "Applikationer - nye, lette, sjove" og er udgivet af Nina Knudsen og Ingrid Mortensen i 1969. 

Jeg kan genkende et par af applikationerne fra min barndom - bl.a. syede min mor et vægtæppe med bondegården. Det vækker minder! Vægtæpper tror jeg ikke, jeg skal i gang med, men mange af motiverne vil egne sig som enkle applikationer på børnetøj. Lara mangler et nyt forklæde - måske skal det være med kat?


_________________________


My mother has found this book in her archives and now she has given it to me. The book is full of wonderful  appliqués and is written in 1969.  I remember some of the appliqués from my childhood, among others the cottage. I think I'll use the patterns for appliqués on children's clothes.  


14 kommentarer:

 1. De er rigtig fine, jeg er især vild med den lille tynde gravhund

  SvarSlet
 2. Ej hvor er de søde - jeg faldt også straks for den lille gravhund ;)

  SvarSlet
 3. Jeg har også den bog liggende, fordi jeg fandt den i min mors gemmer :-) Det er en guldgrube af gode idéer, og jeg har allerede flittigt applikeret og syet billedtæpper (http://ikkeheltperfekt.blogspot.com/2011/11/en-srlig-fdselsdagsgave.html) - og ærgret mig over, at min mors tæpper fra min barndom enten er gået tabt eller gået til.

  SvarSlet
 4. Ænderne med kyssemund er skønne :-)

  SvarSlet
 5. Den kan jeg godt huske altså bogen, for min mor havde mange planer, men nåede dem aldrig. Altså at sy fra bogen og om jeg har den liggende på loftet ved jeg ikke lige, men nu må jeg vist op og rode. De er så fine og ja, det ville da være sødt på børnetøjet.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 6. For en skjønn, liten skatt - søte motiv :)

  SvarSlet
 7. Skøn bog, jeg får helt lyst til at lave noget med applikationer igen. Jeg glæder mig til blogtræf overvejer at slæbe symaskinen med, var det noget med at du ville dele mønstret på din fine blæksprutte, Filippa er fuldstændig vild med Sprutte patruljen, så jeg overvejer at sy sådan en til hende. Overvejer også at prøve kræfter med at sy i jersey med rib kanter, det kunne jo være et godt sted at starte, med en ekspert lige ved hånden ;-) hvor meget stof går der til en trøje

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanett

   Jeg skal prøve at se om jeg kan huske blækspruttemønsteret, for det kommer nok ikke på min blog inden d. 2. februar. Hvad angår stof til trøje, så er det jo forskelligt, alt efter mønsteret - prøv at finde et godt mønster, fx i et Ottobre blad eller i Stof 2000.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Anna, det er simpelthen så pudsigt, for den bog kom ind af min dør i sidste uge :-) Den er rigtig fin med mange gode idéer. Ok applikationerne med telefonerne er nok lidt passé i dag :-) Jeg ved bare ikke lige, hvornår jeg skal applikere, men bogen og inspirationen er fin at have.
  Kh Viola

  SvarSlet
 9. Vilka fina applikationer! En bok som är guld värd... :)

  SvarSlet
 10. Haha! Hvor er den fin! Og det er da ekstra hyggeligt at du faktisk selv kan huske dem fra din egen barndom. Glæder mig til at se hvad du finder på med dem :-)

  SvarSlet
 11. Sejt. Skønt at nogen gemmer den slags bøger så andre kan få glæde af dem mange år senere.

  SvarSlet
 12. Den bog står også i min reol ;)

  SvarSlet