søndag den 2. december 2012

Julebord


I dag har vi holdt Laras 4 års fødselsdag. Den nærmeste familie var inviteret til søndagsbrunch, og da det også er 1.  søndag i advent, var der efterfølgende julehygge med mulighed for at lave juledekorationer. 

Brunchbordet blev dækket med Sonja tallerkner og nyere lyseblå kopper. 
Lysene er tynde guldlys, som jeg har haft liggende i flere år nu. De er med tiden blevet skæve (de har vist ligget for varmt), og jeg har mange gange været tæt på at smide dem ud. Men nu blev de endelig brugt, og resultatet blev vældig godt, synes jeg. 

Det er nemt og hurtigt at lave sådanne lysdekorationer: Jeg brugte små stjerneformede skåle, som jeg købte i Søstrene Grene sidste år. Deri trykkede jeg en lille klump ler, som jeg satte lysene fast i. Og så hældte jeg ellers sukker i skålene. Til sidst pyntede jeg med små dekorationsfluesvampe.  

Min Sonja vase fik de fineste julegrene med røde bær. De koster en bondegård, synes jeg - men er vældig fine og julede. Er der mon nogle, der ved, hvad busken eller træet, som de kommer fra, hedder? Og om man kan få sådan noget til at gro i Danmark? 


16 kommentarer:

 1. Jeg skulle akkurat til å spørre hvor de grenene med de røde bærene kom fra! :)
  Jeg vet ikke hvilket tre det er, men flotte var de! Og det var resten av dekkingen også. Det var nok en flott bursdagsfeiring. :)

  SvarSlet
 2. Åh ja, de grene er jeg også vild med, og købte 3 for 40,- i ikea i går -.- Og ærgrer mig lidt, da jeg i dag kører til Viborg, og ser de fineste træer stå langs viborgvej, med røde, flotte bær. Om de er de samme ved jeg ikke, jeg er egentligt også lidt nysgerrig! :-)
  Og tillykke med hende! :)

  SvarSlet
 3. Det ser så fint ud! Har netop selv pyntet med de samme grene, men ved heller ikke, hvad de hedder.. Men mon ikke nogen derude gør? Knus og endnu engang tillykke med Lara.

  SvarSlet
 4. Wauv for et smukt bord. De guld lys og svampe, er bare fine.

  Jeg ved det heller ikke, altså hvad de røde bær hedder for har kun nogle med grønt og rødt bær.

  Endnu en gang tillykke med hende.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Tillykke til Lara. Woow, 4 år, det er stort!

  Meget smukt bord du har dækket, jeg synes det ser skønt ud med de lidt skæve lys!

  SvarSlet
 6. Super flot bord ;-) Man kan helt sikkert få grenene i Danmark for de står på rad og række, når jeg følger min søn i børnehave (og jeg glemmer selvfølgelig altid en saks, så jeg kan få dem med hjem)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også ledt efter dem, men uden held.. Så må jeg spørge hvilken by/gade det er du har set dem? :D

   Slet
 7. Så fint et fødselsdagsbord. Og tillykke med Lara.:)

  SvarSlet
 8. Kæmpe tillykke med Lara..!:) Sikke en stor dag..
  OG det ser bare godt ud det julebord - jeg er meget misundelig på Sonjavasen - smuk!
  Måske de røde bær hedder Mariebær?
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er desværre ikke deres navn - har lige googlet "Mariebær", og de hænger i klaser.
   Sonjavasen er jeg også rigtig glad for - men billig, det var den nu ikke! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Tillykke med de 4 år til din smukke datter den anden dag og min kompliment for et virkelig smukt og stemningsfuldt fødselsdagsbord :-)

  Jeg tror, at grenene er fra en art kristtorn (Ilex), som er løvfældende, da de mest normale arter, som vi har i DK, er stedsegrønne.

  KH
  Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Laila

   Tusind tak for dit svar - jeg var sikker på, at der var havekyndige ude i Blogland:-) Jeg har nu googlet lidt ud fra "llex" og fundet ud af, at det latinske navn er Ilex verticillata - på dansk "Virginsk Vinterbæk". Man kan læse om dem her: http://da.wikipedia.org/wiki/Virginsk_Vinterbær
   Og laver man en billedsøgning på det latinske navn, er der ingen tvivl - det er dem.
   De er vist mest udbredt i USA, men mon ikke de også kan vokse i DK? Jeg fandt dem i min googlesøgning på en planteskole ved Holstebro - http://www.loenbaek.dk/planter/ilex-verticillata.html - som er en planteskole med mottoet "os med de sjældne planter". Til foråret tror jeg, jeg vil prøve at kontakte dem for at høre, hvad prisen er, og om de kan gro i min jord - for jeg kunne rigtig godt tænke mig dem i haven. Måske andre kender til det at have denne busk i haven eller ved, hvor jeg kan skaffe den?

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Tillykke med Lara, sikke et fint fødselsdags/julebord du har lavet til hende - og ja, godt du ikke smed dine guld lys ud, for de ser at bare så fine ud :-)

  SvarSlet
 11. Fint dækket bord - og jeg har da også forelsket mig i de røde bær :o) Ville være flot i haven med sne på!
  Hyggelig blog du har her... :O)

  Kh Jannie

  SvarSlet
 12. TILLYKKE med hende.

  Hvor er bordet blivet fint, julet og så alligevel afdæmpet. Dejligt.

  Jeg ved ikke hvad de bær som alle viser frem fortiden hedder men jeg kan fortælle at jeg har eksperimenteret med røde bær fra haven og skoven og det går rigtigt fint med dem. To uger har jeg nu haft mine benvensbær inde og de har været flotte hele tiden (jeg har dem faktisk med i et indlæg i dag selvom de nu nok snart er på det sidste). Tilgengæl er det nok for sent at plukke dem nu for fuglene har spist de fleste og jeg tror frosten har gjort det umuligt at tage dem ind nu.

  SvarSlet
 13. Så smukt bord - er vild med det mørke træ og det lyseblå porcelæn sammen :) Og grenene med de røde bær og de små svampedekorationer er så fine til lige at give lidt julestemning.

  Håber at dagen var god!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet