onsdag den 7. november 2012

Hjælp til Eames-stole
I mange år har vi haft mine bedsteforældres gamle spisebord og stole, og det har vi været glade for. Men bordpladen var knækket, og stolene var vakkelvorne, så derfor blev beslutningen, at vi skulle have os et nyt spisebord samt nye stole, når vi flyttede i hus.

Nu er vi jo ikke så meget til helt nye ting - og derfor er vores nye stole og bord da også genbrug. Bordet er et istandsat palisander bord fra starten af 60erne. Derudover har vi købt to gamle Eames dsw stole i glasfiber. 

Eames stolen er jo "old news" og måske endda på vej ud af modebilledet igen. Men jeg synes, det er en smuk stol, og jeg har ønsket mig den længe. Farverne i gul og orange er jeg helt vild med.

Problemet med Eames stolene er, at de er lige lidt for lave til bordet (og til borde generelt, tænker jeg - det er ikke en særlig høj stol). Jeg har hørt, at man kan få forhøjet stolene et eller andet sted. Men jeg har ikke kunnet finde det, trods ihærdig Google-søgning. Mon der er nogen i Blogland, som kan hjælpe mig på vej?


21 kommentarer:

 1. De er så fine, og en evig klassiker. Ved desværre ikke noget om at forhøje dem, men del endelig hvis du finder ud af noget :)

  SvarSlet
 2. De er bare SÅ lækre de stole og hvor ser det bare godt ud sammen med bord og det hele :) Jeg vil foreslå forhøjerklodser, men ved ikke om de findes i en så fin og pæn form, at de kan bruges til jeres stole :) Held og lykke med jagten...

  SvarSlet
 3. Stolene er lave, men meget smukke. Hver eneste dag glæder jeg mig over mine eames stole. Det er en af de bedste investeringer i mit liv!

  SvarSlet
 4. Har aldrig hørt om at man kunne forhøje dem? Vi havde lidt samme problem, men forkortede i stedet vores spisebord (som dog er et kedeligt ét af slagsen fra IKEA)

  SvarSlet
 5. PS: Syntes for resten at bordet og stolene passer godt sammen. Dejlige varme farver :)

  SvarSlet
 6. Vi har samme problem med vores spisebord og stole. Jeg overvejer at korte af spisebordet..

  SvarSlet
 7. Jeg har fulgt din blog et styke tid, og synes både bord og stole er utrolig fine:)
  Desværre kender jeg ikke til et sted hvor man kan få forhøjet stolbenene, men tænker at man måske så kan save bordbenene af?:)

  venligst
  Johanne

  SvarSlet
 8. De smukke stole... Engang får jeg også en! ;)

  SvarSlet
 9. Måske en ganske almindelig, men dygtig tømrer kan hjælpe? Fandt den her side...

  http://b-j.dk/hjaelpemidler.html'

  Ellers ville jeg nok også korte af bordet i stedet for at gøre noget ved de fine stole (som man i øvrigt også kan købe stolesokker til) ;o) Der findes nu også fine understel til stolene, men de er i metal, og det er nok ikke lige dig...  SvarSlet
 10. looks good , we got some also
  your home looks very pretty

  SvarSlet
 11. Jmm det har jeg ikke hørt om. Vi harvstolenei gul, blå og grøn i samme model :-)

  SvarSlet
 12. Samme problem her... Nu er vi ret høje i vores familie så det går lige, men det er ikke en fornøjelse at sidde der for længe som når man fx. skal arbejde osv. Når vi har venner og familie på besøg, sidder jeg tit og får mig et godt grin indvendigt over alle de små søde "smølfer" der sidder om mit bord. Vi bruger nogle gange bokspuder til at sidde på - ikke så kønt, men de giver lige det ekstra til højden, der gør det behageligt at sidde der. Vores plan er også at korte benene på spisebordt af, men det er jo ikke noget man bare lige gør, med mindre man ved hvad man laver ;-) Glæder mig til at se om du finder er top genial løsning, som vi andre også kan have glæde af :-)

  SvarSlet
 13. Når nu dine Eames stole er originaler, skal du ikke ændre på dem, da det vil på virke værdien. Lad det heller gå udover dit bord.

  SvarSlet
 14. Vi havde samme problem og byttede derfor stolene. Eames stolen er flot - men ikke ideel ved et spisebord.

  SvarSlet
 15. Jaaaaa... glasfiber er det helt rigtige når man skal eje en Eames...Kan I ikke korte lidt af bordet istedet?
  ; )

  SvarSlet
 16. Tak for jeres gode ideer. Jeg tror simpelthen ikke vi vænner at korte af bordet, da det jo også er et originalt et af slagsen - i stedet må vi finde på noget pudeværk af en slags. For ja, det vil også være synd at ændre alt for meget på stolene.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 17. Prøv relove.dk De sælger de originale stole med et lidt højere stel. Det kan jo være, at i kan få lov til kun at kæbe nogle nye stel... Mvh Marie

  SvarSlet
 18. Så på Eames stolene i Illums Bolighus i Århus - hvor de fortalte, at de kunne øge siddehøjden med ca. 2 cm. De havde fundet en løsning hvor de satte sorte plasticforlængere mellem stel og sæde (skulle ikke kunne ses). Det var et ønske fra mange af deres kunder med øget siddehøjde.

  SvarSlet
 19. Hej
  Vi har sat en høj møtrik imellem sæde og stel. Det giver lige lidt mere højde.

  SvarSlet
 20. Hej
  Vi har sat en høj møtrik imellem sæde og stel. Det giver lige lidt mere højde.

  SvarSlet