lørdag den 21. juli 2012

Her er beviset ...Nogle af jer husker måske dette indlæg? Her viste jeg mit nyeste hækleprojekt, som gik ud på at hækle 140 oldemorfirkanter til et babytæppe. Ideen var skam god nok og det burde også være et muligt og nogenlunde overskueligt projekt - men her, næsten et år efter, ser de fleste af mine firkanter ud som på billedet - de er enten for store eller for små. Her er de to mest ekstreme vist - og som I kan se, er der en ret stor forskel. Og ja, de er skam hæklet med samme hæklenål og af samme hånd - og jeg ved simpelthen ikke, hvorfor forskellen på dem alligevel er så stor. 

Jeg har nu hæklet omkring 40 af mine firkanter, men kun 26 kan bruges. Resten er enten for store eller for små. Og på vores tur til København (som vi i dag er hjemkommet fra), fik jeg hæklet i alt 8, hvoraf tre ikke kan bruges. Og det på en to gange 3,5 times køretur!

Så det må vist være beviset på, at jeg bør holde mig for hæklenålen (og strikkepindene, for den sags skyld) og bruge  tiden ved symaskinen i stedet. For hækling og jeg - vi er bare ikke gode venner. Af kulsejlede strikkeprojekter har jeg flere - bl.a. ligger der på loftet en trøje til mig selv, som jeg kun har strikket ryggen på - og farven og mønstret er forlængst gået af mode. Jeg kastede mig også ud i jaquard-strikning til Lara, som tog så lang tid, at hun ville have vokset ud af trøjen, inden hun nåede at få den på - hvis ikke det var for hendes farmor, som var så barmhjertelig at overtage projektet og strikke det færdigt for mig.

Ja, jeg ved ikke, hvad der går galt. Måske det bare er for matematisk til mig? I hvert fald vil det ikke som jeg vil. Og tæppet her bliver nok først færdig om flere år - hvis altså det sker. 

10 kommentarer:

 1. jeg har siddet og luret lidt på de 2 den største er lidt løser hæklet og maskerer lidt længer ,men stadigt sært :)

  SvarSlet
 2. Kan du ikke hækle en ekstra kant på dem der er for små ? :-)

  SvarSlet
 3. hehe, det minder mig lidt om dengang jeg forsøgte mig med at at strikke: jeg tænkte at med et retstrikket tørklæde ku jeg ikke gå galt i byen - MEN det blev dobbelt så bredt i den anden ende;)

  Heldigvis har jeg lidt bedre held med hæklenålen... håber jeg - intet er sikkert før mit evighedsprojekt/slumretræppe i grannystripes er færdigt... om et par år..

  SvarSlet
 4. Du kan umulig ha brukt samme heklenål på begge. Har du brukt samme tykkelse på heklenålen, så er dette godt gjort ;-) . Fine farger er det i alle fall. D

  SvarSlet
 5. øøøv hvor ærgerligt!
  Jeg har det på samme måde med strik og har ikke strikket i ½ år fordi jeg blev så skuffet over hele tiden at skulle pille op og skifte pind og alligevel aldrig rigtig lykkes med noget.
  Til gengæld er jeg mere heldig med hæklingen - men savner godt nok strik af og til. Der er så meget fedt man kunne have lavet.

  SvarSlet
 6. Tror det kunne være en go' øvelse hvis du hæklede et lille hviskestykke til Lara der kun bestod af stangmasker frem og tilbage, lidt kedeligt, men det ville give dig en bedre føling med fastheden af dine masker:) En skam hvis tæppet ikke bliver til noget! Rigtig skønne farver du har valgt! Min Agnethe er meget glad for et lille oldemorfirkant-tæppe, jeg har hæklet til hendes dukkevogn, en lidt mere overkommelig ide, hvis du går helt i stå;)

  SvarSlet
 7. Åhr... Men du kan da hækle flotte firkanter i det mindste :) Det gad jeg godt kunne - jeg har så meget garn, men er totalt ignorant-agtig i forhold til at bruge det fornuftigt :) æv!

  SvarSlet
 8. Tror alligevel at projektet kan afsluttes - af de 40 du har hæklet kan der blive et lille barnevognstæppe. Hvis du vælger en kontrast farve garn til at samle dem, kan du starte med at hækle en ekstra runde om de små og mellemste, så alle firkanter bliver nogenlunde ens i størrelse - ved godt at det er stor bøvl. Men personligt foretrækker jeg at afslutte de projekter som jeg har påbegyndt tidligere :o) Og så bagefter skal man i gang med at lægge puslespil af firkanterne - de 26 i ens str kunne ligge i midten, og resten rundt om ved kanterne, så giver det også lidt mere spil :o)

  Men jeg kan godt se fra indlægget at garnprojekter ikke er lige dig. Du er bare så god til syning og kan lave så fantastiske ting af stof! Så hvem sagde at man skulle være god til alle slags håndarbejde? Fra de blogs man læser, kan man tydeligt se hvad bloggerne "specialisere" sig i, og jeg synes at det er fantastisk at man er god til noget bestemt. Så er det bare så spændende at læse andres blog om det, som man måske er mindre god til. Jeg glæder mig altid til dine indlæg og se dine flotte kreationer :o) Drømmer lidt om at lave et tæppe af lapper en dag, men tror ikke at det bliver til noget så pænt... :o)

  Fotsat god weekend! :o)

  SvarSlet
 9. Tak for jeres opmuntrende kommentarer og gode input! :-) Jeg skal helt sikkert se at blive færdig med tæppet, for det må altså kunne lade sig gøre:-) Og så må vi se, om de frasorterede bliver til et dukkesengetæppe eller noget helt andet - og så holder jeg mig vist også fra hæklingen i en laaaang periode:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 10. Hi Anna,
  I have the same problem, but now I join my grannysquares 'on the go' that helps to get the same sizes. You can find a tutorial here: http://www.dequiltkat.nl/haken%20is%20hip%20-%20granny%20squares%20join-as-you-go.pdf It's in dutch, but the photos are quite clear. Hope it can help you!

  SvarSlet