søndag den 24. juni 2012

Sankt HansSankt Hans fejres i min familie altid i min mormors og morfars sommerhus, som ligger lige ved vandet. Her samles områdets beboere og sommerhusejere for at brænde bål og synge midsommervise. Familien samles til spisning først - mine fætre og kusiner er ligeledes med, og med deres børn er vi efterhånden rigtig mange mennesker. Trods det lidt kolde og blæsende vejr var det en meget smuk aften, og Lara var i sit es. Hun brugte en stor del af tiden på sin yndlingsbeskæftigelse - nemlig at fange vandmænd.

Det er første Sankt Hans uden min morfar, og det var lidt underligt. Det er ikke så mange år siden, at det var ham, der egenrådigt stod for opbygning af bålet - og han gik hele aften og passede det. Sidste år var han meget sølle og orkede end ikke at komme med ud. Det er minderne om ham som "bålpasseren", jeg husker tydeligst - og det er dem, jeg vil bevare. 

9 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Sikke skønne billeder! Det ser ud til at have været en super hyggelig Sankt Hans fejring I har haft. Også et dejligt minde om din kære Morfar, så flot at kunne mindes ham som netop det. Det er heldigvis de gode tingene man bringer videre med sig i livet fremover, som er med på at forme en til den man er. Og det er ikke ringe ; )

  Dejligt at se dig og Lara på det sidste billede,-det giver et ansigt til de skønne kreationer du inspirerer mig med : )

  God nat eller god morgen : )

  Kh Marthe

  SvarSlet
 2. God morgen. Marthe:-)

  Tak for din søde kommentar. Ja, det er sjældent, der er et billede af mig på bloggen - af den grund, at det altid er mig, der fotograferer:-) Derfor er der kun få billeder af mig i vores fotoalbum fra de seneste år. Ville ønske, at Jonas tog initiativ til at bruge kameraet, men jeg skal bede ham om det, før han gør det:-) Det skulle jeg også i går - men det er nu rart at have lidt billeder af sig selv, og især dem, hvor jeg er sammen med Lara. Også for Laras skyld, når hun bliver voksen. Hun skulle jo nødigt tro, at hun ikke har haft en mor i sin barndom?! :-)

  Ha en rigtig dejlig søndag.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 3. Vi fejrede også altid Sankt Hans hjemme hos min mormor og morfar da jeg var barn. De bor lidt for sig selv med en lille mark til huset. SÅ det var bare det helt rigtig sted at holde "festen". Jeg har stadig dem begge men de magter ikke længere at stå for festlighederne. Jeg mindes også mine Sankt Hans aftener hos dem som værende med stor varme, hygge og den hersens helt særlige stemning, som er svær at beskrive...

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i hvordan det må have været ikke have din morfar med for første gang. Det er særligt til sådanne lejligheder man virkelig mærker dem man har mistet ikke er der længere.

  Igår startede vi en ny tradition. Vi deltog simpelthen i byens Sankt Hans fest. Det har vi ike gjort tidligere. Men ih hvor var det bare en god oplevelse, for både store og små. Så det gør vi helt sikkert igen til næste år:-)

  SvarSlet
 4. Virkelig skønne billeder! Og her er det samme 'problem' med fotograferingen :o)

  SvarSlet
 5. Det ser i hvert fald rigtig hyggeligt ud! : )

  SvarSlet
 6. For noen flotte bilder. Din datter er så vakker. Det er hyggelig med midtsommertradisjoner. Vi er vanligvis i båten og ser på bål rundt på holmer og skjær, men i år regnet det så ille at vi satt inne på hytta og fyrte i ovnen. D

  SvarSlet
 7. Åh, skønne billeder og dejlige minder, at have!

  Kh
  Christina

  SvarSlet
 8. Tak for jeres søde kommentarer:-) Dejligt at høre om jeres Sankt Hans traditioner.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 9. Super dejlige billeder. Dejlig tradition i har i jeres familie. Kender alt for godt til de situationer hvor der bare mangler en.. Mistede også min morfar for 4 år siden og der er bare nogle ting som ikke er helt det samme mere. Men godt man har alle de fantastiske minder.

  SvarSlet