fredag den 8. juni 2012

Lilla hjertekjole med kraveDenne kjole er et forsøg. Den er syet efter dette mønster - men, som du kan se, har jeg ændret det en hel del. Jeg har sat en krave på samt et underskørt, der har en del mere vidde. Og ja, så er der også kommet ærmer med opsmøg. 

Stoffet er en lilla bomuld med hvide hjerter - selvom det er nyt, oser det langt væk af retro. De gule knapper er fra 50erne.

Jeg er ikke helt tilfreds med kraven og vil arbejde videre med den. Det er også svært at få en god bevægelsesfrihed i ærmerne - her kan jeg godt mærke, at jeg ikke er uddannet mønsterkonstruktør. Men jeg har taget et kig på mine professionelt syede kjoler, og mange af dem har heller ikke den bedste bevægelsesfrihed i ærmerne. Måske er det bare sådan, når det er fast stof samt et lidt stramt ærme?

Lara, derimod, er helt vild med den. Det er jo en rigtig dansekjole. Inden længe kommer der billeder af hende i den - hvis jeg ellers kan få hende til at stå stille! :-)

26 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er den bare skøn!!! Hvor har du fået det stof fra, er da helt solgt!! Men lilla er også en af mine ynglings:)

  Den pige er bare super heldig at have sådan en dygtig mor!! :D Og jeg synes altså du sagtens kan være tilfreds med resultatet også kraven, den er bare gudeskøn:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, Mia! :-) Stoffet er købt i Århus i butikken Stof and Stuff. De har også en hjemmeside, se linket i min sidebar under "gode stofpushere".

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Ingen årsag Anna:) Og tusind tak, sådanne fine forretninger har vi desværre ikke nogen af på solskinsøen.. Det hele skal skaffes online..

   Vh Mia

   Slet
 2. Har en ting at sige... FANTASTISK!!!!

  SvarSlet
 3. Du gør det IGEN. Wauuu den er for lækker! En kjole med sving-i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Barbara:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Den er skøn! :)
  Jeg skal sy en skjortekjole til mig selv med krave og korte ærmer, og jeg er meget i tvivl om hvordan jeg liiiiige gør :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du har et godt mønster og ikke skal konstruere det selv, er det ikke så svært - hverken med ærmerne eller med kraven:-) Forhåbentligt er der en god how-to-do-plan med mønstret.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Det var en flott kjole syns jeg i veldig fint stoff. Ha en god helg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Berit - og god weekend til dig:-)

   Slet
 6. Hvor er den fin, og siiikke noget lækkert stof..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, stoffet er super fint - og virker som en fin kvalitet. Det er fra Stof og Stuff i Århus.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Den ble jo flott - du er flink til å få det til :)

  SvarSlet
 8. Sikke en drøm af en kjole. Jeg elsker den og det vil Lara med garanti også.
  Og ja godt det snart er sommerferie, for det er en hektisk tid at runde skoleåret af og så småt starte er nyt op.
  Kh viola

  SvarSlet
 9. Det ville jeg også være vild med, hvis jeg var lille pige... faktisk også nu hvor jeg er stor pige....
  Har efter hånden syet en del ærmer i faststof- og de er bare stramme... men hvis Lara kan lide den, er det jo heller ikke vigtigt...
  Du kan jo give ærmet et lille 50'er puf...istedet for opsmøg...
  den er for fed, og knapperne er to-die-for!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for kommentar og feedback! Jeg tror, jeg vil prøve med et pufærme på et tidspunkt.

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Den er virkelig fin Anna! Du er min helt store inspirationskilde :)
  Har en elefantgiveaway kørende, der måske er noget for dig, kig forbi, hvis det frister :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Chanette! :-) Jeg så godt din fine elefant og skal nok få tilmeldt mig en af dagene:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 11. Skøn skøn kjole! Wauw!
  Jeg vil også foreslå at lave ærmet lidt mere "puffet" hvis du vil have mere bevægelsesfrihed. Det behøver ikke være så meget at det bliver til et rigtigt pufærme (ala snehvide).
  Det kan være at du allerede ved det, men here goes:
  Du kan gøre det ved at lave en kopi af ærmemønsteret og klippe det over lodret (fra den nederste kant op til ærmekuplen) Prøv at dele det i 4 og spred delene lidt ud foroven så delene stadig rør hinanden forneden, men der er 1-2 cm luft mellem hver del foroven. Tegn det nye mønster af, rund kanterne pænt foroven og forneden. Sy som før, men med rynketråd i ærmekuplen, så den passes til ærmegabet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din feedback. Det med pufærmet vil jeg helt sikkert afprøve - det vil uden tvivl give mere bevægelsesfrihed og også se sødt ud.

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Endnu engang en fantastisk kjole. Lille Lara er heldig med sådan en kreativ mor. Får du ikke mange kommentarer omkring hendes tøj?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Rikke. Nej, faktisk får jeg ikke så mange kommentarer omkring hendes tøj - eller mit eget for den sags skyld. Mest her på bloggen, men her er jeg jo også omgivet af mennesker, som går op i den slags! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 13. Hei
  Supersøt kjole. Det ser ut som om du har ermtoppen litt for lav eller om ermehullet er litt for dypt. Du kan gjerne ha litt holdning på ermtoppen. Håper du forstår hva jeg mener.
  Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din feedback! Ja, det kan godt være, det er det, der i vejen - jeg må arbejde videre med modellen.

   Kh
   Anna

   Slet