tirsdag den 12. juni 2012

Kjole i det yndigste retrostof

Her er så resultatet af mine sy-anstrengelser, som jeg viste glimt af i mandags. Og det er altså utroligt, at man kan forvandle et gammelt sengebetræk til en yndig kjole. Denne forvandlingsproces er det magiske ved syning, synes jeg - og det, der giver mig lyst til at blive ved og ved og ved. 

Kjolen er syet i samme mønster som denne her. Retrostoffet får nyt liv sat sammen med den ensfarvede bomuld i pink. Detaljerne med lommer, nederdelens kant, krave og opsmøgede ærmer gør kjolen super fin. Og  knapperne, som er vintageknapper fundet i Israel, sætter prikket over i'et - er de ikke bare fine? Ja, som I nok kan høre, er jeg glad for resultatet - den er blevet., som jeg havde håbet! :-)

Jeg overvejer dog stadig, om kjolen skal være til Lara eller om den skal sættes til salg. Den er jo super fin, og jeg slipper den nødigt - men samtidig har hun efterhånden så mange kjoler, at de ikke når at komme på hende, inden hun er vokset ud af dem. 

(Og ja, det er mig, der har klippet hende, og det er vildt skævt - det hår er nu så tykt, at jeg ikke kan klippe det pænt mere. Men hun nægter at komme med til frisøren og laver en mindre scene, hvis jeg begynder at snakke om det - hvad hulen gør man ved det?) 

63 kommentarer:

 1. 2 rigtig skønne modeller;o)
  Så kan man godt blive sådan lidt øv over, at man kun har drenge, hehe. De gider ikke rigtig de der skønne blomsterkjoler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :-) Ja, jeg er simpelthen så glad for, at jeg har fået mig en pige:-)

   Slet
 2. Hold nu op hvor er den kær, det er en helt vildt skøn model, den krave og opsmøg på ærmerne! -Vildt skøn!
  Gode råd til børneklipning har jeg desværre ikke, det eneste jeg kan komme på er at finde den rigtige bestikkelse;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:-) Og hvad angår bestikelse - HAR prøvet at love slik, legetøj og alt den slags - men den hopper hun ikke på;-)

   Slet
 3. Hvor er den bare fin! Smuk smuk smuk. -og lille Lara ser jo bare altid så skøn ud :)

  SvarSlet
 4. Hvor er den fantastisk :o)

  Det lille mærke med dit logo i sidesømmen, hvor er det fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle. Mærket er fra etsy, du kan se det her:http://www.etsy.com/listing/91166858/1200-custom-printed-fabric-labels-satin

   Slet
 5. Hej Anna
  Altså, nu må det her snart ophøre ! ;) Jeg er helt vild med både kjole, stof og model :)
  Hvis du på et tidspunkt sætter den til salg, så vil jeg rigtig gerne melde mig som køber. Du har min mail/blog-adresse, hvis det bliver aktuelt :)

  Glade smil fra Marthe :)

  Ps! Når du forbi min lille Give away i aften? Den trækkes nu kl. 22 ;) Hjertelig velkommen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marthe

   Tusind tak for de søde ord:-) Jeg ved endnu ikke, om den kommer til salg - den burde, men det er lidt svært, for jeg synes nemlig, den er blevet rigtig fin.

   Jeg kigger forbi din giveaway:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Hej Anna!
  Sikke en über smuk kjole! Hvem der dog havde pigebørn, så havde jeg købt den -såfremt du ville sætte den til salg ;) Kan vildt godt lide kraven og de opsmøgede ærmer med knapper på! Sikke et talent du har! Dine elever er da heldige at de har dig, til at dele ud af sine talenter :)

  Go aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kia

   Tak for de søde ord - jeg underviser dog ikke mine elever i håndarbejde, heldigvis da:-) De kan ikke så meget, når de har håndarbejde, så det vil jeg helst gå udenom.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Hvor er den også bare blevet helt og aldeles skøn!

  Hvad angår hårklipningen... Bare tænk dig frem til den mest upædagogiske løsning - det plejer gerne at virke ;0) (Og det er jo ikke så slemt når det drejer sig om ting der ikke skal gentages dagligt - eller noget)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord:-) Og for rådet, Jeg tror dog ikke, jeg får noget ud af at tvinge hende - det ville bare ende med, at hun får stukket et øje ud af saksen eller klippet i øret, for hun er en meget stærk pige:-)

   Slet
 8. Hold nu op - den er sød! Og det dér med skævt hår - det ser man overhovedet ikke, så fortsæt du bare med at klippe hende....så kan du bruge pengene på stof i stedet for frisør:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Christina. Og ja, det er fordi jeg har været lidt nærig, at jeg endnu ikke har haft hende til frisøren. Det var måske forkert, at hun ikke lærte det som lille. Men jeg må nok indse, at hendes hår er så tykt nu, at det altså ikke kan blive lige, når jeg klipper:-)

   Slet
 9. Nørj! Den er skøn. Elsker detaljerne. :)

  PS. Man lever med det skæve hår, indtil de bliver gamle nok, til at kunne tales til fornuft...
  (Har to stædige asener med vildt, tykt hår!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:-) Og ja, det ender nok også sådan her:-)

   Slet
 10. Min datter var hos frisøren i går (hun er blevet klippet hos frisør siden hun var 2½ uden problemer, de første gange sad hun på skødet af mig dernede og fik både TV og fint børneslag om skuldrene, måske I skal besøge frisøren en dag hvor en anden lille pige skal klippes, så hun får lov at se det lidt an? Eller hvor du selv skal klippes?

  KH Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mia

   Ja, jeg tænker også, at jeg vil prøve. Er dog nervøs for, at det vil ende mig skrigture og den slags sprælleri. Og det vil jeg nødigt ud i. Men det skal da afprøves - og så må vi jo forlade frisøren uden en ny frisure, hvis det går helt galt.

   Slet
 11. Skøn kjole og rigtig lækkert print! Skævt hår er en del af det populære frække tøselook now a days, tænk det troede jeg du vidste? ;0) Godt Lara ved besked ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selvfølgelig;-) Lara er i hvert fald vældig tilfreds - først og fremmest fordi hun slap for frisøren:-)

   Slet
 12. SÅ fin. KH M - som også har en datter med næsten altid skævt hår. Tror det er smart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må vi trøste hinanden med, Maria:-)

   Slet
 13. Den er skøn, skøn, skøn! Jeg giver dig ret i at det er helt magisk at forvandle og skabe nyt. Folk spørger mig ofte, om det kan betale sig at sy selv. Jeg synes, at det handler om noget helt andet - nemlig ikke at kunne lade være og muligheden for at skabe noget, der er mig.
  Kh viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop, Viola. Sådan har jeg det også. Det er glæden ved at se mulighederne - og se noget forvandle sig til noget helt andet. Det er det, der tænder mig. Når jeg så først har syet det, er det sjældent spændende at sy det igen. Derfor er jeg heller ikke god til bestillingsarbejde, da det ofte tager det skabende, det spændende, væk fra processen. Nogle gange sker der det, at jeg har så mange ting i hovedet, som simpelthen skal sys ud - før jeg finder ro. Lidt skørt, men også rigtig fedt:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 14. lækker kjole du har lavet og igen er din datter altså bare mums sød og lækker :-)

  Mht. frisøren kender du måske en der er frisør der kan komme hjem til jer... det hjalp her for da mine var små skreg de som sindsyge og troede mindst at de skulle henrettes når de skulle klippes.... eller har hun været med dig til frisøren og set, at du bliver klippet og overlever :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, Marion. Ja, jeg tror jeg må have hende med, når jeg skal klippes. Det er altså underligt, at det skal være så farligt! :-)

   Slet
 15. Meget gjennomført kjole - ser ut som du har lagt ned mye arbeid i den :)

  SvarSlet
 16. Hvor er den fin :)
  Hvilket mønster har du brugt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Julie. Jeg har brugt et vintagemønster, som jeg har ændret en del på.

   Kh
   Anna

   Slet
 17. For en skjønn kjole - og skjønn pige også. Nydeligt hår på henne, det er bare litt extra sjarm når det er hjemmeklippet =)

  SvarSlet
 18. Smuk smuk kjole endnu en gang. Min den ældste datter ville heller ikke klippes før hun var tre år gammel. Det hjalp først da jeg lagde hendes yndlingstegnefilm over på den bærbare og tog den med til frisøren. så blev der ro.

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide:-) Det må jeg vist have afprøvet:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 19. virkelig fin kjole, super kontrast med det pink stof og smuk model den sidder virkelig godt på smukke Lara.

  SvarSlet
 20. Sikke en kjole... den er simpelthen bare så usandsynlig fin og lækker og nuser.
  Virkelig virkelig yndig er den blevet!

  Jeg tror også, at du skal tage Lara med til din egen frisørtid en gang eller to. Måske kombineret med noget hyggeligt bagefter, så hun forbinder det med mor-hygge at blive klippet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om kjolen og gode råd - jeg tror også, man kommer længst, hvis hun kommer til at forbinde det med noget rart:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 21. Du er virkelig fantastisk dygtig til at sy, og til at kombinere farger, stoffer og detaljer. Kjolen er virkelig yndig - passer så godt på den yndige modellen!
  Mht klip - bestikkelse er altså helt legitimt! Hun kan måske komme med og bare KIGGE når mor bliver klippet? Og måske prøve at bare sidde lidt i frisørstolen denne gang? Næste gang kan frisøren måske få rede håret og måske også klippe lidt? Mange børnefrisører er virkelig gode til at få sien små kunder til at slappe af og føle sig godt tilpas. Tror ikke at tvang gør noget godt...Held og lykke med projektet! (Når min nu ældste var på Lara's alder klippede jeg hans pandehår når han sov.....!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for gode råd og de pæne ord om kjolen og mine syevner:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 22. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 23. Hvad man gør ved det?? - Man viser hende at det er de voksne der bestemmer, og tager hende med til frisør!
  Jeg har generelt svært ved at forstå forældres angst og underlæggelse overfor deres afkoms udbrud.
  Hvis du/i/man ikke sætter en stopper for det og tager teten så siger jeg bare tak skæbne, når ungen når teen-alderen ;)
  (var lige så vel rystet over at læse en artikel omkring at små børn bestemmer hvor hele familien skal hen på ferie - i 30% af alle familier! WHAT??? Jeg er målløs. STRAM OP og lad børnene være børn og tag ansvar for forældrerollen. )

  Bare min beskedne mening - og jeg er forøvrigt vild med dine syegenskaber og misundelig på din produktive side!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine pæne ord om kjolen:-)

   Og så må jeg lige kommentere din holdning til børne- kontra forældrebestemmelse:-) Nu er det jo ikke meningen, at dette skal ende i en diskussion om børneopdragelse - det er slet ikke hensigten med min blog. Spørgsmålet om hårklipningen var egentlig ment som et humoristisk spørgsmål, som man selvfølgelig gerne må svare på, hvilket mange også har gjort:-) Jeg er helt enig i dig, at mange børn bestemmer for meget i mange familier. Forældre har svært ved at sætte grænser og lader børnene styre; noget, som børn slet ikke er klar til endnu. Det får man ike sunde børn ud af. Og sådan foregår det ikke herhjemme. Lara bestemmer ikke dagens program, hvad hun skal have med på madpakken eller hvad vi skal have til aftensmad. Men andre ting får hun lov til at bestemme, for det er trods alt også en del af hendes selvstændighedsproces - at hun får lov til at føle sig adskilt fra sine forældre og som et individ.

   Når det så er sagt, så tror jeg ikke man får noget som helst ud af at anvende magt over for et barn og tvinge det afsted. Hverken til læge, tandlæge eller frisør. Læge og tandlæge kan jo blive nødvendigt, men hvorfor hulen komme derud? Så må man indse, at man har fejlet som forældre og prøve at finde en farbar vej igen. At anvende fysisk magt tror jeg simpelthen ikke på. At tale fornuft til en 3årig tror jeg heller ikke på. Men at møde barnet, hvor det er - det tror jeg på.

   Lara har en ide om, lige nu og her, at frisøren er farlig. Jeg skal nok få omvendt hende, men ellers klipper jeg hende selv. Et skrigende barn til frisør og en mor, som skælder og holder hende stramt - ja, det får jeg ikke noget ud af.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Jamen kære Anna - vi er jo fuldstændig og helt og aldeles enige! :D
   (har vist heller ikke talt/skrevet og ihvertfald ikke ment, at man skulle gå til at bruge magt - men der findes jo også andre muligheder, som f.eks snak på et plan, hvor man netop, som du også selv nævner møder barnet hvor det er.
   Nok om det - hun ser forøvrigt også ud til at være både særdeles sund og glad ;)

   Bedste hilsner
   Zanne

   Slet
  3. Tak for din kommentar, Zanne - jeg tænker også, vi er enige:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 24. Nøj hvor er det en fed kjole. Er helt vild med den krave!

  Hvis mit barn ikke gad klippes, så ville jeg sætte et par hårspænder i og en hestehale, og så håber på at frisør-"fobien" snart går over. Du laver jo også nogle virkelig søde blomsterspænder :-)

  KH. Amira

  SvarSlet
 25. Hejsa.
  Er fuld af beundring over din kunnen med en symaskine.
  Du sprøjter jo den ene vidunder ud efter den anden.

  Børneklip?
  Mit forslag er, som så mange andres. Tag hende med, når du selv skal klippes
  og min erfaring er, at mange børn sidder rigtig pænt og stille, når det ikke foregår hjemme
  og mor der fører saksen.
  I alle de år jeg har virket indenfor frisørbranchen, kan de skrigende børn altså tælles på
  2 hænder. Frisøren skal bare have en god portion tålmodighed, så kører det.

  MEN... jeg synes nu din klipning er fin og de ekstra gode udfordringer indenfor dit barns hårmode, har du tilgode.

  Når jeg nu er herinde, vil jeg gerne have din hjælp, når du har tid.
  Har været ved at sortere i min stofsamling og overvejer nu at sætte en stak på auktion ( små 5 kg )og vil mega gerne høre din mening om de stoffer, da jeg ikke har den helt store indsigt i, hvad andre evt kan li'. De er fundet og købt, fordi jeg selv kunne li dem, men har fået alt, alt for meget skrabt sammen.

  http://morgendug.blogspot.dk/2012/06/hjlp.html

  På forhånd tak og hilsen fra Tove

  SvarSlet
 26. GUD hvor er både kjolen og modellen altså bare fine. Havde jeg en lille pige måtte hun simpelthen eje sådan en kjole :)

  www.voresmini.blogspot.com

  SvarSlet
 27. Heilt fantastisk fin kjole!
  Og en superfin modell!

  SvarSlet
 28. Super fin kjole! Det er alt, hvad du kreerer!

  Mht Lara og frisør - hvorfor ikke alliere dig med en af hendes veninders mor til en "legeaftale". Hun kommer da bare med, når veninden skal klippes hos frisør. Hvis ikke du er der, og hun ser, at veninden ikke synes, det er spor farligt så måske ..........

  SvarSlet
 29. Har lige mentalt inhaleret den fine kjole + datter. Den er SÅ skøn! Hvor bliver hun i øvrigt stor og mere og mere kær :)

  Kan sagtens følge dig med det klipning dér! Min Minna er også en ganske bestemt dame som HADER at få vasket hår!! Hun bliver virkelig ked af det! :( Øv! Hvad gør man, spørger jeg så??? Har aldrig fået hende klippet da hun har et dejligt nemt og let krøllet hår som der bare skal et spænde i hen over panden.
  Jeg bliver selv klippet hos en fra min gamle mødregruppe og tænker at hun skal med derned en dag. Hun tager også ud til familier. Sig til hvis det var noget :)

  Kh Ditte

  SvarSlet
 30. mettemoller.no provides an impressive foul clothing collection to the residents of the United States of America. Our clothing is designed to protect you from bad weather. Get more information about us visit kjoler
  kjole
  jakke
  mettemoller

  SvarSlet
 31. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 32. Hvor er den bare super flot..:-)..Laver du mon på bestilling?? Mvh Bianca.

  SvarSlet