lørdag den 23. juni 2012

Cupcakes
Sidste weekend kastede Jonas og Lara sig ud i en gang cupcakes med både frosting og fondant-pynt. Fondant er - for dem der ikke ved det - den modeller-agtige sukkermasse, som man kan forme figurer ud af. Frostingen er cremen under. Vi bager ofte cupcakes med frosting, men det er første gang, at vi har prøvet at lave fondant. 

Det var en positiv overraskelse. Fondant laves af skumfiduser, og det er faktisk uhyre nemt og sjovt at lave. Lara kunne være med i hele processen og synes, det var alletiders (hun havde dog ret svært ved ikke at spise det hele, før det kom på kagerne!) 

Vi fulgte opskriften fra Julias bog, både til cupcakes'ene og til fondanten. Jeg fandt ud af, at jeg må have fat i blomsterudstikkere, så jeg kan lave endnu smukkere cupcakes - for der er altså langt igen til Julias meget smukke kager :-) Men det er sjovt at arbejde med cupcakes, og det er dejligt at have fundet en bog, som indeholder det hele. Mest af alt er det skønt med nogle gode grundopskrifter på kagedejen samt fif til bagningen, for jeg synes faktisk ikke, det er helt nemt at bage cupcakes, som ikke bliver tørre og kedelige. Så hvis du er til cupcakes - ja, så kan Julias bog altså anbefales :-)

4 kommentarer:

 1. Det kunne være man skulle anskaffe sig Julias bog for mine cupcakes er no way near nogle af Jeres..

  SvarSlet
 2. Sikke nogle dejlige billeder Anna! Hvor er jeg glad for at se bogen blive brugt :D Jeg skal nok lige få samlet nogle links til dig, med gode steder at købe udstikkere/plungers. I'll be back ;)

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine!
  Jeg har selv lige fået bogen ind af døren i sidste uge - men har slet ikke nået at fået kigget i den endnu. Nu glæder jeg mig jo helt!
  Hvor lang tid tog det at lave fondanten?

  SvarSlet
 4. Lækkert ser det ud.. Jeg vil anbefale dig at kigge nærmere på www.dinkage.dk hvor du finder alt fra udstikker, plunger, fondant, farver og sæt med veinere (fx til sommerfugle og blomster)
  Jean, det tager ca 15 min at lave fondant selv -max :)
  Hilsen Lene

  SvarSlet