torsdag den 26. april 2012

Vel nok verdens bedste muslingesuppe


Ja, jeg har stadig ikke haft tid til at sove ud, ej heller at slappe af, efter de seneste dages musical-arbejde. Men her til aften fandt vi dog lidt overskud til at fejre, at musicalen blev en succes samt at jeg nu ikke skal være nær så meget væk hjemmefra. Og det blev fejret med de muslingesuppe, som Jonas er helt genial til at lave! Jeg er normalt ikke så god til muslinger og den slags seafood, men denne suppe er fantastisk. Opskriften kommer her:


Til to personer skal du bruge:

1 kg friske blåmuslinger
1 ds. god kokosmælk
Lidt olivenolie
3 dl hvidvin
1 boullionterning 
2 forårsløg
Saften fra en halv lime
3 fed hvidløg - fintskåren 
En halv frisk rød chili - fintskåren
Frisk basilikum
1 tsk fintrevet frisk ingefær
Salt og peber
Blåmuslingerne renses for alger og tang. De dårlige (dem, der er i stykker, eller som ikke vil lukke sig, når du banker på dem) sorteres fra.

I en gryde svitser du fintskåren hvidløg og chili. Hæld derefter hvidvinen samt boullionterningen ved og lad det simre 5-10 minutter. Så kommer du kokosmælk, saften fra lime, ingefær samt halvdelen af de fintsnittede forårsløg i og lader suppen koge videre ved svag varme i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber. 

Skru op for varmen og lad suppen bulderkoge, inden muslingerne hældes i. Læg låg på, så de bliver dampet. Rør i suppen, så de nederste muslinger får mulighed for at åbne sig. Sluk for varmen efter ca. 5 minutter og server retten med det samme. Pynt den med finthakket forårsløg og basilikum lige inden servering. Drik et glas koldt hvidvin og spis godt brød til - velbekomme:-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar