mandag den 9. april 2012

Free to Grow 50er kjoleTa daaa! Min nye baby i min 50er kjole-samling er denne skønne sag - syet efter denne vintage model, men med nogle ændringer (ja, jeg lærer jo for hver gang, jeg syr en sådan sag - og næste gang er der også ændringer, for der er ting, der ikke virker helt efter hensigten på denne kjole).

Denne kjole er syet i Robert Kaufmans økologiske srof "Free to grow" - fundet her. Mønstret var tilrettet fra sidst, så en stor del af arbejdet var gjort. Alligevel ligger der mange mange timer bag den. Julia var så sød at hjælpe med at konstruere et ærme (da det ærme, der er med mønstret, ikke passede grundet de store ændringer i mønstret). Og det ærme, vi fik konstrueret, passede også på kjolen, men jeg syntes ikke, bevægelsesfriheden var god nok - og det er altså vigtigt, når man er lærer og skal skrive på en tavle. Så den blev ærmeløs. Men det fungerer også fint.

En ny ting er, at jeg har foret nederdelen med satin - af den grund, at bomuldsstoffet sætter sig fast i mine nylonstrømper. Det gør også, at der kommer lidt mere fylde i skørtet, samt at den falder pænere.

Jeg har endnu engang forsøgt mig med pipingbånd, som jeg synes giver en rigtig god finish. Pipingbåndet er også afslutningen på nederdelen. Derudover er der lommer, som både er praktiske og en fin detalje. Disse er også med pipingbånd. Desuden har jeg lavet et bælte i samme stof, som markerer taljen yderligere. Det er blevet rigtig vellykket, synes jeg. Både snørehuller og metalspænde er spraymalet turkisblå - jeg er spændt på, hvor godt det holder.

Men den bedste detalje er nu de fine, blå vintageknapper, som jeg har købt på etsy. De fuldender kjolen, synes jeg. 

Kjolen sidder rigtig godt på mig - men billeder af mig i den må I vente lidt med:-) 

50 kommentarer:

 1. Hold da op..hvor er den smuk, fed og bare så flot. Du kan dit håndarbejde - stor respekt.
  Wao.
  Kh Fru Rømer.

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare smuk. Faldt over din blog da jeg ledte efter billeder af et burda-mønster - og syntes nok jeg kunne genkende dig fra Skødstrup skole.. Vidste slet ikke du syede (men der er jo så mange mennesker derude, og jeg er i SFO'en).
  Har fluks sat dig på min blogroll!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lina

   Tak for din kommentar.
   Jeg er ikke på Skødstrup Skole mere, men på Strandskolen nu. Jeg husker dig af navn - men ikke ansigt! Må vist lige et smut forbi din blog ved lejlighed.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hvor er den blevet fin, Anna!! Ærgerligt at ærmet ikke gav dig plads nok. Det er typisk et problem med korte ærmer i faste stoffer, syntes jeg. Tænkte jeg lige kunne kopiere mine ærme-konstruktions sider til dig, så du kan få dem næste gang vi ses. Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, du har helt ret i. Og jeg har nok for store forventninger til bevægelsesfriheden i fast stof (vil gerne have følelsen af at være i en jerseykjole, og det kan nok ikke lade sig gøre:-)) Du må MEGET gerne kopiere dine ærme-sider til mig!

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Hvor er den bare fantastisk gennemført flot!

  Kh.

  SvarSlet
 5. WAUW! Andet er der vist ikke at sige :D

  SvarSlet
 6. Den er da helt fantastisk... Knapperne er rigtig fine, og bæltet er da blevet helt perfekt... Meget skøn og smuk kjole...

  SvarSlet
 7. Det er godt nok en fin kjole:). Jeg kan godt forstå, det har taget mange timer, men det må være det hele værd med det resultat.

  SvarSlet
 8. Sikke et arbejde! Du har simpelthen den mest fantastiske garderobe. Jeg øver mig også i skrædderkunsten, så jeg kan sagtens se hvor super veludført dette er.

  SvarSlet
 9. Fantastisk! Nydelige farger og flott fasong! Du er dyktig :)

  SvarSlet
 10. Den er virkelig smuk - og du kommer til at se fantastisk ud i den. Skolens flotteste lærer:-)
  Kate

  SvarSlet
 11. Du er simpelthen så dygtig!! Den er bare så flot:) hvordan får du pipingbåndet til at blive pænt på spidsen af bæltet?? Det er jo et meget skarpt hjørne? Mere skarpt end et pudehjørne tænker jeg?? Mvh Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Bæltet har jeg rundet, så der ikke er et skarpt hjørne. Det er der til gengæld i kraven. Men det er nu kke så svært med pipingbånd; jeg klipper bare et hak i båndet der hvor den skal bøje.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Men syer du det stadig på på samme måde som i din diy? Jeg gjorde nemlig sådan med en Sky pude og kunne slet ikke få det til at blive pænt - da der var for meget pipingbånd når jeg vendte retten ud og derved blev spidsen ikke skarp - men rynkede tilgengæld stoffet helt vild - øv! - beklager det lange spørgsmål:)

   Slet
 12. WOW! Helt fantastisk fin kjole! Du er så flink å sy :)
  Skulle så gjerne kunnet både sy og gått i en slik en :) Din datter er også så utrolig heldig som får så mange fine kjoler!

  SvarSlet
 13. Sikke et arbejde. Respekt!

  SvarSlet
 14. Den er blevet SÅ flot. Jeg glæder mig til at se den på :)

  Fik du løst det med headeren?

  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Line

   Ja, min gode ven Jann ordnede det - hvad grunden dertil er, ved jeg ikke, men da alle andre browsere fungerer fint, tror jeg umiddelbart ikke, det har noget med størrelsen på siden at gøre? Anyway, nu er problemet løst - til næste gang!

   Kh
   Anna

   Slet
 15. Så fine detaljer! Har selv fået købt mig et lille lager af knapper fra Israel via dit link og de er nu føjet til min krims krams samling:) Glæder mig til at se kjolen på!

  SvarSlet
 16. Wauw... er helt målløs. Det er virkelig et flot og stort stykke arbejde med utrolig mange detaljer. Du må have en engels tålmodighed. Selv syr jeg meget, men har ikke rigtig tålmodigheden til at lave noget med alt for mange detaljer.
  MVH Rikke

  SvarSlet
 17. Nøj hvor bliver det spændendet se dig i denne absolut skønne kjole! Wauw flot klaret med alle de fine detaljer.
  Kh viola

  SvarSlet
 18. Wauw - kanon flot kjole med mange fine detaljer. Hold da op! Super arbejde. :o)

  SvarSlet
 19. Hvilket arbejde! Den er simpelthen så smuk, Anna. Jeg glæder mig til at se actionpics.

  kh
  Trine

  - der som regel holder sig fra 'noget med knaphuller', da de sgu aldrig bli'r som jeg vil ha' dem. Men, det er du og din maskine ferme til, skal jeg love for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine

   Det med knaphuller driller også ofte mig, men det SKAL altså kunne lade sig gøre!! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 20. Fin, fin kjole :-) Og hvor er det en god ide at sparymale bæltespænde og snørreringe.

  SvarSlet
 21. Virkelig nydelig kjole! Sejt stoff og flotte detaljer. Du er virkelig dygtig at sy!

  SvarSlet
 22. Hvor er det bare blærer at du allerede er færdig med dit projekt - når jeg knap nok er kommet ordenligt i gang med mit ;) Som bare var et lille hurtigt et af slagsen! Den er virkelig blevet fin Anna! Glæder mig også til at se den på! ;)

  SvarSlet
 23. Wow den er smuk!! Gid jeg kunne sy i din liga :-)

  SvarSlet
 24. Den kjole er så smuk, Anna. Du kan godt være helt tilfreds med dit arbejde, hva?! :-) KH Maria

  SvarSlet
 25. For søren hvor er den fin. Jeg er vild med bæltet med de spraymalede huller og spænde. Det ser bare godt ud.
  Det er du kommet rigtig godt fra.

  SvarSlet
 26. Jeg er helt målløs og blæst tilbage i sofaen. Hold nu op hvor er den bare vildt flot! :)

  SvarSlet
 27. enig med alle de andre! Sååååååå flot!!!!

  SvarSlet
 28. Hold da op jeg er imponeret..! Den er godt nok flot!! Jeg har selv til gode at kaste mig over 'voksen - tøjet', men det der tror jeg aldrig jeg vil kunne leve op til.. :)

  SvarSlet
 29. TUSIND TAK FOR ALLE JERES SØDE OG ANERKENDENDE KOMMENTARER!! :-) Jeg er også selv super stolt og glad for min nye kjole - og har tænkt mig at flashe den på mit arbejde i morgen;-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 30. Er du vimmersvej hvor er den bare flot, virkelig imponerende arbejde!!! Er vild med at du har lavet lommer, det gør bare kjoler så meget mere brugbare til hverdag :) Glæder mig til at se et billede af dig i den.

  SvarSlet
 31. Hold nu ferie hvor er den bare flot og alle timerne værd...modellen, stoffet, finishen, detaljerne... jeg er fuldstændig skudt i dit bælte... og pipping-båndet... wauw, du kommer til at ligne en million... og fortjent er det!!
  Virkelig en inspiration... ikke mere fræsen gennem maskinen til mig... jeg er fuld af beundring!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 32. Neeej, hvor er den fin - hvor er du bare dygtig! Åh, bare jeg kunne sådan noget. Kender du til butikker hvor kjoler med lignende snit kan købes? For jeg har ikke haft særligt held med at finde dem og er vild med kjoler som denne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sara

   Tak for de søde ord! Dixie Grey sælger lignende kjoler - se her:
   http://www.dixiegrey.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=48
   På etsy.com kan du også finde dem vintage - søg "50 dress" under "vintage". Du kan også finde mange kjoler i USA (nye) - søg "rockability dress".

   Håber disse hints giver pote!

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Mange tak for svar :-) Jeg har lige været inde og kigge og der kan meget vel være nogle. Måske har du ikke tid til at svare, men hvis du har - hvor lang tid tager det at sy sådan en kjole?

   Slet
 33. Jeg har lige købt et 50'er mønster selv (jeg blev lidt indspireret).
  Er din overdel syet i to lag stof/foret?

  Jeg må vist på biblioteket og se om de har nogle syvejledninger til kjoler og skjorter, For det fulgte ikke med desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er foer i denne kjole. God fornøjelse med syningen:-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Og nej, ikke i overdelen - kun i nederdelen:-)

   Slet
  3. Tak for svar, selvom du har travlt :)
   Jeg er bare lidt lost med kraven og der hvor den knappes.

   Slet
 34. Hvor er den bare blevet helt fantastisk Anna! Jeg er meget imponeret over alle de fine kjoler du har syet til dig selv og synes det er virkelig skønt at du rent faktisk bruger dem - også på arbejde! Du må da være den flotteste lærer ever :-)

  SvarSlet