torsdag den 22. marts 2012

Tapetblomster


Jeg er i gang med at klippe blomster i retrotapet til et tapettræ, som jeg gerne vil have op på væggen på Laras værelse. Det har været min plan i et par år nu, men jeg har ventet, da vi jo ikke vil bo her i vores lejede rækkehus evigt og derfor ikke vil investere for mange penge på indretningen. Men nu skal træet op (inden det bliver håbløst umoderne). Det ser nemlig ikke ud til, at vi flytter inden for nærmeste fremtid. 

Jeg vil dog rigtig gerne have, at tapettræet kan pilles ned igen, når vi skal flytte. Derfor skal det ikke sættes op med tapetklister. Men hvad hulen gør man så? Jeg har lige nu et forsøg i gang med dobbeltklæbende tape, men jeg ved ikke, hvor godt det bliver - om det kan holde i længden og om resultatet bliver ok. Og om jeg kan pille den dobbeltklæbende tape af igen, når træet skal sættes op med tapetklister? 

Mon du har nogle gode ideer til, hvad jeg kan gøre? Det skal lige siges, at det er savsmuldstapet, det skal op på - hvilket ikke gør det lettere.  

20 kommentarer:

 1. Sød ide - hvad med elefantsnot?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver desværre for bulet og for tykt - har forsøgt... Men tak for ideen.

   Slet
 2. Hvad med at købe en ultratynd plade som kan males i væggens farve, og så tapetkliste dem fast på det?. Så kan pladen jo flyttes med til det næste sted.

  Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine

   Tak for ideen. Det har jeg også selv tænkt på, men mon man kan få det så tyndt, så det ser ud til at gå i et med væggen?

   Slet
 3. Vi har et kæmpe verdenskort på vores væg, som vi heller ikke ville klistre op i fald det skulle flyttes. Vi har tapeseret det op på en mdf plade, den er så tilpas tyk at den ikke slår sig når der kommer tapetklister på, og det ser rigtig godt ud. Det kræver så bare du enten maler eller tapeserer pladen i en baggrundsfarve til dit fine træ :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for ideen, Jane. Jeg vil dog gerne have, at træet går i et med væggen - men det kan godt være, at det må ende med det.

   Slet
 4. Jeg bor også i lejebolig med savssmuldstapet.

  Her har jeg dekoreret med "post-it" limstift:
  http://junettebay.blogspot.com/2010/09/forny-din-lejebolig-for-18-kr.html

  Her har jeg hængt papirblomster op med elefantsnot:
  http://junettebay.blogspot.com/2012/01/lige-til-at-spise-med-jnene.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for inspiration, Junette. Hvor mon du har købt limstiften henne?

   Slet
  2. Okay, det fandt jeg så ud af, da jeg så dit fine indlæg! Det bil jeg forsøge - når jeg kommer forbi en sådan butik.

   Slet
  3. Jeg har købt min i zap-in. Den kæde har også butik i århus.

   Slet
 5. Man kan købe det "klister" der er bagpå post-its på spray. så kan man pille dem ned igen bagefter, jeg har tidligere benyttet det på en plakat, som jeg dækkede en grim dør med, i min tidligere lejlighed og der fungerede det fint. Det eneste jeg tror der er lidt vigtigt, er at du nok får lagt blomsterne i pres, så de er helt glatte og ikke buer som det ser ud til de gør på billede.

  Held og lykke og jeg glæder mig til at se resultatet

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Hvor mon man køber sådan noget henne?

   Slet
  2. Jeg har købt min på den lokale trælast. Har lige været i garagen og hente dåsen.. Det hedder 3M Spray Mount (flytbar spraylim) Fabrikanten er 3M i glostrup/43480100 måske de kan oplyse dig nærmeste forhandler.

   Hilsen Trine

   Slet
 6. Jeg ville også anbefale en MDF plade som kan flyttes med når du/i en gang skal flytte ...

  SvarSlet
 7. Hvad med "bare" at klistre træet op på en malet plakat eller et andet stykke stort og kraftigt papir? Den kan jo så hænges op og tages ned som man nu lyster...

  SvarSlet
 8. Hej Anna.
  Jeg tænker umiddelbart at man kunne (meget praktisk) laminere dem, og derefter hænge dem op med en eller anden form for klister, så kan man også flytte rundt på dem, og lave nye mønstre + de holder længere. Jeg kan forstå du vil lave et træ, hvis kunne det jo være rigtig hyggeligt at have blomsterne i sommeren (og bare generelt - de er nemlig virkelig fine) men man kan også lave tema ændringer (fx. forår). :-) Blot nogle tanker.
  Mange hilsner fra en anden Anna

  SvarSlet
 9. Hvis du går i f.eks Panduro Hobby kan du købe 'Spray-mound' som er post-it på spray, det bliver produceret af 3M og kan sikkert også købes i almindelige kontorforsyninger, alternativt tror jeg at en alm boghandel kan bestille det hjem til dig.

  SvarSlet
 10. Min kærreste korrigerer mig lige, spray-mount er permanent, det hedder re-mount, det der er som posi-it :-)

  SvarSlet
 11. Gleder meg til å se når treet kommer opp på veggen :)
  Vil bare si at jeg leste innlegget under av den pensjonerte læreren - veldig fint å lese. Jeg er også lærer :)

  SvarSlet
 12. Ser ud til du har fået nogle forslag :) Bliver helt sikkert rigtig flot :)

  SvarSlet