lørdag den 17. marts 2012

De skønneste 50'er kjoler


Jeg samler på vintage 50er kjoler og har efterhånden fået skaffet mig en pæn samling skønheder. Desværre kun på pinterest, og ikke i virkeligheden! Jeg ville ellers mægtig gerne eje ovenstående kjoler. Heldigvis er de ofte for små til mig, for ellers havde jeg nok købt dem, selvom prisen er høj. Jeg finder dem først og fremmest på ebay.com, hvor der er mange skønne vintage kjoler.

På pinterest fungerer de som inspiration for fremtidige drømmekjoler, som jeg måske en dag finder tid til og sy til mig selv. Det er fedt at have sin egen lille samling der. I den forbindelse vil jeg gerne slå et slag for pinterest - det er altså en ret genial funktion, hvis man surfer meget rundt på nettet og gerne vil gemme de sider, man måske skal besøge igen.

Hvilken kjole mon du synes bedst om? Jeg er helt klart mest til den første - den karrygule farve kan jeg simpelthen ikke stå for. Hvis du gerne vil hen til billedernes ophavssted, så klik på det enkelte billede.

Du kan se resten af min kjolesamling på pinterest her.   

40 kommentarer:

 1. Suk hvor ville jeg gerne giftes i den blå kjole med blonden i halsen(0:

  SvarSlet
  Svar
  1. Mig med! :-) Den er virkelig skøn!

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Jeg er på udkig efter en lyseblå kjole i 50'er stil med kort ærme og en masse strut, skal giftes til september, og ikke helt nemt at finde ! fandt en men str. X-large som er for stor, men vil nu prøve den og håbe at jeg kan få den syet ind....jeg er også vild med den blå med blonden i halsen !!

   Slet
  3. Undskyld at jeg har valgt anonym, kunne ikke lige overskue de andre valgmuligheder :D men jeg hedder altså Marianne :D

   Slet
 2. Jeg elsker bare den type kjoler! Ville ønske der var flere begivenheder hvor man sådan VIRKELIGT kan dresse op... eller gå med sådanne kjoler (der var engang hvor jeg var modig nok til bare at gøre det alligevel)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen

   Jeg går faktisk i den slags kjoler hver dag - godt nok ikke med skørt under og ikke dem af satin/silke (de er trods alt for aften-kjole-agtige), men ellers gør jeg. Det vækker faktisk ikke særlig meget opsigt, selvom jeg er folkeskolelærer og på den måde bliver vejet og bedømt på mit udseende og min stil. Jeg tror, man skal tage springet, hvis man har lyst - min oplevelse af det er, at det ikke er så farligt! ;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Smukke kjoler - jeg er vild med den grønne - skøn skøn farve

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den ville jeg også gerne eje:-) Den ville stå godt til mit røde hår.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Den første er fantastisk. Har selv to sorte og jo med tiden SKAL min virkelige samlig blive stor:)

  SvarSlet
 5. Den gulblomstret ville se skide godt ud på mig ;) Jeg troede lige det var din samling...
  Hvis det ikke behøver at være originale 50'er kjoler har Dixie Grey nogle helt fantastiske nye 50'er modeller, der er til at betale. Jeg er forelsket i en gul med prikker forneden..
  Men du kender dem sikkert allerede :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Chanette

   Nej, for mig har det ikke den store betydning, om de er vintage eller nye. Det er stilen, jeg godt kan lide, og som klæder min krop godt. Og så synes jeg, det er behageligt at gå i kjole frem for bukser! Jeg kender godt Dixie Grey og synes, det er skønne kjoler. Har dog endnu ikke købt en - prøver at sy dem selv.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. De er rigtigt, rigtigt skønne og hvor ville det være fantastisk hvis de sådan helt rigtigt hang i dit skab. Den øverste er også min yndling, den ville være helt fantastisk nu til påske.

  Lørdagsklem

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bare de ville hænge i mit skab! Men der er for mange tusind kroner der - bare den turkise kostede omkring 2000, så vidt jeg husker.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Åh - den blå med blonde kraven er helt fantastisk! Eller... de er allesammen HELT fantastiske :) Må vist ind og lurer lidt på din pinterest :)

  SvarSlet
 8. Hvor er de bare flotte. Tænk at man engang kunne få lov at gå sådan rundt... Jeg er mest til den blå med blonden...

  SvarSlet
 9. De er super fede. Jeg er vild med den gul-blomstrede med det sorte bånd. Virkelig flot!

  SvarSlet
 10. Ej, hvor blev jeg lige grøn af misundelse, indtil jeg så det var din Pinterest samling :-) men en laber samling, det er det altså!! Jeg er også mest pjattet med den øverste gule, men de alle sammen er nu helt fantastiske!! SUUUUK!!!

  SvarSlet
 11. Jeg kunne bare godt tænke mig , at jeg kunne skruge mig ned i sådan en skøn sag ;)
  go weekend
  Mette

  SvarSlet
 12. Wow, hvor er de bare fantastiske allesammen!

  SvarSlet
 13. Jeg er så heldig å ha en mor som var kjolesyerske på 1950-tallet. Jeg har flere av hennes gamle kjoler -noen har hun sydd selv og noen er bare kjøpt på denne tiden. Jeg sparer på dem alle sammen og bruker dem av og til. Det er en liten skatt for meg. De du har funnet på Pinterest var virkelig flotte - nesten litt sånn Oscar -galla kjoler. Jeg har en som er veldig lik den grønne, bare min er i knall pink :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, dem må du da vise på din blog ved lejlighed! Jeg vil rigtig gerne se dem!

   Kh
   Anna

   Slet
 14. Åh jeg er forelsket i den turkise med knapper! Den er gudesmuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er også en af mine favoritter.

   Slet
 15. Hvor er de dog bare helt fantastiske. Jeg håbede, at det var nogle, du syede =) Jeg har fulgt med på din blog noget tid nu, her er rigtig mange spændende ting =)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om min blog, Joyce. Jeg syr skam 50'er kjoler, men kun til mig selv:-) Du kan se dem, jeg har syet, under galleri 1.

   Kh
   Anna

   Slet
 16. Hold op hvor er de bare fede. De er så utroligt feminine. Din heldige kartoffel at kunne tage sådan en smuksak på til en fest:-)
  Knus Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ville være herligt, hvis jeg kunne. Desværre ejer jeg ingen af disse kjoler - men jeg ville gerne! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Nårh jeg troede det var dine. Jeg var osse lidt misundelig må jeg indrømme :-)

   Slet
 17. Jeg ville elske sailor-kjolen!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sjovt nok tænkte jeg også på dig, da jeg fandt den - den ville passe dig godt! :-)

   Slet
 18. Havde den pinke bare haft en anden farve ville jeg gå i den altid!

  SvarSlet
 19. Nej! Folk der deler min kærlighed for vintage kjoler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep! Dem er vi altså en del af her i blogland. Så velkommen til.

   Kh
   Anna

   Slet
 20. Er helt vild med den blomstrede med sort bånd - men den grønne er også skøn :D

  SvarSlet
 21. Åh hvor ville jeg også gerne have sailor-kjolen! Den er for skøn!

  SvarSlet
 22. Suk. Jeg ville DØ for den gule med blomsterne (nr 5). Men er du svimmel de er fine allesammen!!!
  Kh Charlotte.

  SvarSlet
 23. Wow - jeg er VILD med de kjoler - og de passer godt til min facon - smal talje og brede hofter ;)

  Jeg er allermest vild med den blå med blonden. Hvis jeg havde størrelsen, lukkede jeg øjnene for prisen og købte den på stedet, men den er desværre lidt lille...

  Faktisk har jeg en enkelt kjole i stilen, som kan ses i indlægget her (sidste billede):
  http://aebleblomstblog.blogspot.co.nz/2010/08/blogleg-10-om-mig.html

  Elsker den kjole - som jeg endda fandt for kun 150 kroner i en hippiegenbrugsforretning på Roskilde Festival. Jeg var vist lidt overdressed til den festival, da kjolen skulle indvies ;D

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 24. Nøj hvor er de skønne, må ind og kigge flere på din tavle :)
  KH Micha

  SvarSlet
 25. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet