lørdag den 10. marts 2012

Anna Svenning tasker #1Tidligere har jeg her på bloggen vist mit eksamensprojekt til håndarbejdseksamenen på lærerseminariet tilbage i 2006. Det var en serie meget forskellige tasker, som genfortalte H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Du kan se dem her. Det har været et af de mest spændende og opslugende projekter, jeg har kastet mig ud i. Taskens spil mellem funktionalitet og skulpturelt udtryk finder jeg meget spændende at arbejde med.

Efterfølgende producerede jeg små hånd- og skuldertasker af læder, slangeskind, velour, silke, brokade, sten og perler. Det var både meget skulpturelle "pynte"-tasker og mere praktiske tasker, som også kunne fungere til hverdag. Mange af dem var meget eventyrlige og anderledes.

Billederne her viser en af mine tasker - denne er quiltet i hvidt kalveskind og påsyet blomster af slangeskind, jadesten og hvide strudsefjer. Den er ca. 25 cm lang.

Jeg fik syet en del forskellige tasker, hvoraf nogle blev solgt på udstillinger. Jeg fik også lavet små 1000 visitkort og en flot hjemmeside med flash og det hele! Jeg drømte om at tage springet og blive taskedesigner - vel vidende, at det nok altid kun ville blive ved drømmen ...

Men så skete der det, at jeg blev gravid. Udover, at energien var helt væk den første lange tid, ændrede mit fokus sig også. Der var en lille baby på vej, og børnetøjskreationer blev pludseligt spændende at sy. Jeg indså også, at taskeproduktionen ville der ikke blive tid til, når jeg blev mor. Bag hver taske ligger nemlig mange mange timers arbejde, og det er, synes jeg, svært at bevare interessen, når kreationer tager så lang tid at færdiggøre.      

Derfor bor der nu krokodiller, pytonslanger og køer under min seng - godt nok i en flad udgave, men de er der - og i store mængder! Jeg har kassevis af taskebøjler, skindrester, kæder, perler, sten og alt muligt andet, man kan bruge til taskeproduktion. Jeg tør slet ikke tænke på, for hvor mange penge taske-materialer, jeg her har liggende. Og værst af alt - jeg har omkring 15 færdige tasker, som bare står og venter inde i skabet. Venter på hvad? Det ved jeg endnu ikke selv, men der kan de jo for hulen ikke blive for evigt!

Jeg vil gerne vise taskerne frem for jer i en række blogindlæg, som kommer til at hedde Anna Svenning tasker. Det er noget, jeg har overvejet længe, for det er en følsom sag for mig. Der ligger så meget mere hjerteblod bag disse tasker end bag mine LaRaLiL børnetøjskreationer og patchwork-babytæpper. Men nu kaster jeg mig ud i det - med et knugende håb om, at I tager godt imod dem!

23 kommentarer:

 1. Hvor er det en smuk taske med rigtig mange smukke og finurlige detaljer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Tove. Som jeg også skriver i indlægget, er det at vise taskerne ligesom at bevæge sig ud på gyngende grund. For stilen er jo langt fra de skønne retrostoffer og de kreationer, I ellers er vant til at se her på bloggen!

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Du har ret i, at det er langt fra de skønne retrostoffer og kreationer, som er på bloggen. Og så alligevel ikke.....

   For dit øje for detaljer som du viser i dine kreationer med retrostoffer, viser du også i dine kreationer af tasker, og jeg vil nyde at se flere at dine taske kreationer.

   Slet
 2. Kære Anna
  Hvor er den bare smuk. Det kan godt være at det ikke er de sædvanlige retrostoffer, men det gennemførte håndværk skinner igennem uanset om det er retro eller slangeskind. Jeg glæder mig til at se flere af dine spændende kreationer.
  Kh Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita

   Tak for din kommentar - jeg er glad for, at du synes der er kvalitet i de ting, jeg laver - men det skulle der efterhånden også være, så mange timer, jeg bruger på det:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. For en fantastisk fin veske! Gleder meg til å de flere:) fin og inspirerende blogg du har! hilsen Sigrid:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sigrid

   Tak for din søde kommentar både til blog og taske!

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Wow den taske er ikke mindre end en drømme taske! Hold da op for et fint design og håndværket er imponerende.

  SvarSlet
 5. Så eventyrlige, lette og fine, og alligevel i rå materialer, så mange detaljer. De tasker burde ud af skabet, ud og hænge på damers skuldre og med til overdådige fester, hvis du spørger mig ;) glæder mig meget til at se de andre tasker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din dejlige kommentar - der kommer vildere tasker end denne, kan jeg godt love! Men blomsterne lavet af slangeskind lavede jeg mange af.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Svar
  1. Tak, søde Julia:-) Glæder mig til at se hvad du får ud af dit harlekinsstof.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Som en anden læser har skrevet har du virkelig sans for detaljer! Jeg kan godt sætte mig ind i din sårbarhed i modtagelsen af dine tasker men vil bare fortælle dig du intet har at frygte! Som alt andet du laver kan man se kærligheden bag og det er det, der gør dine ting smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:-) Og ja, sårbarheden over de ting, vi selv kreerer, kender vi nok alle.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Det er en utrolig smuk taske, Anna, og man kan godt se, at det er et stort projekt at lave sådan en! Vis os endelig flere af dine tasker, for det er så dejligt at se på så fine detaljer og godt håndværk!
  Knus Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit søde svar, Maria! :-) Håber du har haft en dejlig weekend i det københavnske.

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Hold da op, Anna... Jeg er på ingen måde en "taskepige" og har aldrig fattet det der med vilde og dyre tasker. Jeg fik syet en i lyst kernelæder specielt til mig, på Bali i 2005 og den har været brugt til ALT og bliver det stadig ;)
  Men den der taske er jo fantastisk. Wow. Wow. Wow! Jeg glæder mig til at se flere :)
  Kh Eva

  SvarSlet
 10. Hvor er den bare flot! Sikken et håndværk :) må indrømme at jeg er dybt imponeret for jeg synes læder og skind er rigtig svært at arbejde med.

  SvarSlet
 11. Smukt med smukt på! Ville elske at pynte mig med sådan en taske! Virkelig virkelig flot - du kan roligt vise flere :-), det vil jeg glæde mig til!

  SvarSlet
 12. jeg husker stadig dine tasker knyttet til HC.andersne, og jeg synes det var så fantastisk, den måde man kunne se sammenhængen mellem dem og eventyret. Jeg var virkelig imponeret overden sjæl der var lagt i det, og det alsidige valg af materialer. FANTASTISK, det er ordet for dem og knytningen til eventyret.

  Denne taske er endnu et eksempel på dine evner til at lave noget anderledes og spændende. Synes helt klart at de tasker skal ud i lyset, glæder mig til at se dem.

  SvarSlet
 13. Den er så fantastisk flot!!!!!

  Du er så dygtig Anna...

  SvarSlet