mandag den 20. februar 2012

LaRaLiL-bloggen fylder 1 år


I disse dage er det et år siden, at jeg skrev mit første indlæg. Bloggen havde jeg oprettet et års tid forinden, men det tog lang tid, før jeg turde kaste mig ud i det. Længe havde jeg fulgt Blogland fra sidelinien som anonym læser. Og jeg var vældig fascineret af de andre bloggeres fine billeder og spændende indlæg.

Overvejelserne om, hvorvidt jeg selv skulle blogge, var store. Først og fremmest var jeg bange for, at bloggen ville blive en tidsrøver. Tid er jo ikke det, man har mest af, når man både har barn, mand, fuldtidsarbejde og kreative interesser, der også skal plejes. Og jeg gør sjældent noget halvt - heller ikke at blogge;-) Derudover var der omkring december 2010 en dårlig stemning i Blogland, som gjorde, at jeg overvejede min beslutning om at blive blogger en ekstra gang.

Men jeg kastede mig ud i det - og har ikke fortrudt ét eneste sekund. Ja, det er en sand tidsrøver. Ja, jeg kan nogle gange få lidt stress over tanken om at skulle producere nok til indlæg - jo allerhelst (i min verden) hver dag. Ja, jeg kan nogle gange komme til at bruge tid på det, selvom min datter er vågen og aktiv (og jeg burde være en totalt overskudsagtig og nærværende mor).

Men alt dette blegner ved siden af det, som bloggen har givet - og stadig giver - mig. Nye bekendtskaber (som er det mest værdifulde), gode oplevelser og et netværk af andre kreative kvinder, som deler mine interesser. En mulighed for at dele (og jeg elsker at dele - jeg er jo ikke blevet lærer for ingenting!) - først og fremmest inden for syningen. For LaRaLiL er og bliver en syblog - sådan har den oprindelige tanke været, og sådan ser jeg det gerne fortsætte.

Jeg er dog åbnet mere op og blevet mere personlig, hvad dette indlæg også bærer præg af. Et indlæg som det om min morfar ville have været utænkeligt for et år siden. Det havde jeg simpelthen ikke turdet dele med jer. Og jeg tænker, at alle ny-udsprungne bloggere har følelsen af at skulle træde varsomt. Først og fremmest for at finde ud af, hvor ens egne grænser går. Jeg var simpelthen så bange for at komme til at udstille mig selv og min familie! Men også fordi, man er bange for ikke at blive hørt (følelsen, som "0 kommentarer" giver os, kender vi nok alle - og den gør vel mest ondt, hvis indlægget har stor personlig betydning for en?) Og måske også bange for ikke at blive forstået.

Blogland tog godt imod mig, og alle mine bange anelser blev gjort til skamme. Jeg var ikke fortsat, hvis det ikke havde været for jer bloggere samt jer læsere. Blogland er for mig et trygt sted, hvor jeg kan møde ligesindede og dele ud af mine interesser. Via jeres kommentarer samt - for  I bloggeres  vedkommende - inspirerende indlæg giver I mig så meget igen.

Tusind tak fordi I læser med. Og tusind tak for jeres altid så positive kommentarer. I giver mig bekræftelse og mod på at fortsætte. Så jeg tager gerne et år mere! :-)  

48 kommentarer:

 1. Stort tillykke. Det er godt nok også flot så mange læsere du har fået dig på 1 år. Men det er fuld ud fortjent! Glæder mig til at følge dig det næste år også (og forhåbentlig mange flere)

  SvarSlet
 2. Stort stort tillykke :)
  KH Micha

  SvarSlet
 3. Kæmpe tillykke med din 1 års fødselsdag, din blog og ikke mindst dig er virkelig blevet anerkendt, og flot at du har fået så mange læsere på blot et år :) Jeg kan nikke genkende til mange af de ting du skriver omkring det med at være bange for ikke at blive hørt, har nu haft min blog i snart to år, det er dog først indenfor de sidste 6 mdr at den er blevet mere aktiv og kreativ, hvilket jeg kan se har givet lidt læsere. Men hvor er det svært her i blogland, jeg har tit indlæg med 0 eller få kommentarer, hvilket gør det svært at blive ved med at finde gejsten til at blogge. Men jeg elsker at følge alle jer andre, og det sørger min blogroll for at jeg kan, så kan ikke undvære min blog. :) Jeg glæder mig til at se mere til dig fremover, og forhåbentlig mange flere af dine skønne DIY :) Kh Line

  SvarSlet
 4. stort tillykke :D dejligt at følge dig....

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med blog fødselsdagen.
  Jeg kan nikke genkendene til dine tanker omkring hvor meget af sig selv man skal vise på bloggen. Når jeg skriver noget meget personligt, sidder jeg lige et øjeblik inden jeg trykker udgiv.

  Du har en dejlig, inspirerende blog:-)

  SvarSlet
 6. Gratulerer så masse med 1-års dagen. Din blogg er flott :-)

  SvarSlet
 7. Jeg har det på præcis samme måde søde, og er målløs over, at jeg kun er 1 md efter dig. Hvor er du SEJ! Tænker stadig på dig, og glæder mig til at give dig et stort knus på lørdag.

  SvarSlet
 8. Tak at du gør alt arbejdet med bloggen. Det er dejligt at se dine ting selbstgebastelen. De farver og mønstre er så smukke.
  Tillykke med dit første år.
  Silke

  SvarSlet
 9. Tillykke med din 1 års fødselsdag, jeg er imponeret over hvor fin en blog du har skabt på et år - godt gået ;O) Jeg er ny som blogger ( siden okt 2011 ) og nikker genkendende til det at træde varsomt ;O)

  SvarSlet
 10. Tillykke med 1-års dagen.

  Det er en rigtig skøn blog du har og kan selv nikke genkendende til det med at skulle træde sine første skridt her i blogland inden man kaster sig ud i de lidt mere personlige indlæg.

  SvarSlet
 11. Tillykke med fødselsdagen! Synes det er imponerende så inspirerende din blog er (Du har jo sådan en type blog alle vi andre drømmer om).
  Endnu engang - tillykke!

  SvarSlet
 12. Tillykke Anna,
  det er super meget velfortjent med dine mange faste læsere- for vi nyder dine indlæg hver gang. om det er den kreative del eller den mere personlige del- vi snupper det hele:) Tusind tak for at du deler,
  kh kirsten

  SvarSlet
 13. Tillykke Anna, og TAK fordi du deler alt det du gør. Du er en stor inspirationskilde.
  Jeg er imponeret over hvilken blog du har bygget op på det år! SEJT blogget!
  Kh

  SvarSlet
 14. Tillykke med dit 1.år! Selvom du kalder det en sy-blog (og jeg absolut ingen sy-evner har), følger jeg troligt med, for de lækre billeder, gode idéer og DIY´s vil jeg ikke gå glip af:-)

  SvarSlet
 15. Jep, sejt blogget:) Tillykke med fødselsdagen!
  KRAM
  Lis

  SvarSlet
 16. Selv tusind tak! Jeg kommer aldrig i nærheden af, at sy som du, men alligevel er det så inspirerende at følge med her hos dig. Og tak for en fin beskrivelse af sårbarheden ved at være "privat" på sin blog.

  SvarSlet
 17. tillykke lækre blog og søde du :)

  SvarSlet
 18. STORT tillykke herfra også. Elsker at følge din blog.

  SvarSlet
 19. Stort tillykke med blog fødselsdagen

  SvarSlet
 20. Stort tillykke med 1 års dagen. Det virker til, at du hurtigt fandt dig tilrette herinde (da du endelig begyndte at blogge) og rigtig mange læsere har fundet vejen hertil. Og det er ganske forståeligt. Din blog er rigtig inspirerende og jeg nyder, at man får en smule kendskab til mennesket bag skærmen også, men du har helt ret i, at man i den første tid nok er en smule mere forsigtig:)

  SvarSlet
 21. Stort tillykke, du skriver så flot om det at blogge og jeg kunne ikke være mere enig.
  Jeg har også lige så stille åbnet op for private ting, men mere i håb om, at der sad nogle i samme båd som jeg.
  Hvor er det flot du har fået så mange læsere på kun 1 år.
  Jeg glæder mig til, at møde dig og alle de andre på lørdag.
  Knus herfra

  SvarSlet
 22. Kloge ord! Holder af din blog med lækker inspiration, godt håndværk og flotte billeder. :-)

  SvarSlet
 23. Tillykke! Godt du sprang ud og begyndte at blogge... jeg elsker at følge din blog
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 24. wow, er den virkelig kun 1 år? Det har du sørme gjort godt! Tillykke med det!
  -Og hvor har du dog ret :)
  Sidsel

  SvarSlet
 25. Tillykke Anna. Dejligt atcfølge dit skønne univers.

  SvarSlet
 26. Har lige opdaget din blog, synes det er skovt at ffinde nye blogs med gode ideer og skønne billeder.
  Tillykke med årsdagen jeanett

  SvarSlet
 27. Hvor er det et rammende indlæg. Jeg er selv lige startet med at blogge og de følelser du beskriver er præcis dem jeg sidder med lige nu. Håber jeg får det samme ud af det, som du har :)
  Stort tillykke..

  SvarSlet
 28. Kære Anna

  Stort til lykke med det første år :-) Det er stort - og jeg har/havde det som dig. Du gør det bare SÅ godt og det er en fornøjelse at følge med her hos dig - og få lov at få indblik i dit liv og kreative univers.

  Jeg håber, at se meget mere i mange flere år :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 29. Tillykke med blog-fødselsdagen. Du har en dejlig inspirerende blog, som jeg elsker at følge. Jeg glæder mig til at hilse på dig på lørdag.

  Kh Mette

  SvarSlet
 30. Hold da op hvilken blog du har fået op at køre på bare et år. Alle dine faste læsere er velfortjente. Virkelig noget godt og brugbart indhold. Besøger dig tit og bliver nok ved med det fremover.

  SvarSlet
 31. Tillykke med det første året, med ønsker om mange flere gode år ;)
  Tak fordi du tog springet og blev blogger, tak for det du deler ud :)

  SvarSlet
 32. Tillykke med det første året, med ønsker om mange flere gode år ;)
  Tak fordi du tog springet og blev blogger, tak for det du deler ud :)

  SvarSlet
 33. Tillykke med bloggens fødselsdag og tak for en spændende og altid fin blog, som jeg nyder at følge.

  Tiden er knap, men det er en af dem jeg altid kigger forbi :)

  Kender godt dine overvejelser om grænsen mellem private og offentlige ting. Ved endnu ikke helt, hvor min grænse går...

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 34. Tak for dine søde tanker bag bloggen - og hjerteligt tillykke med det bloggens første år!

  Kh Christina

  SvarSlet
 35. Det føles som om du altid har været i dette univers men vi startede jo også næsten samtidig. Overvejelserne om hvor personlig bloggen skal være forstår jeg rigtig godt og det er vel sådan at vi heldigvis er forskellige og selv bestemmer både hvad vi sender ud og hvad vi har lyst til at læse om andre, men som mennesker har vi vel altid spejlet os i hinanden og i de fleste tilfælde har vi brug for at være en del af flokken. Personligt er jeg vild med de blogge hvor personligheden skinner igennem og det må man sige at den gør på din blog. STORT TILLYKKE FRA OS PÅ FANTAST-FABRIKKEN. Eva

  SvarSlet
 36. Hvor er det flot, at du har klaret så meget på kun et år. Din blog er jo et overdådigshorn af indlæg og lækre fif. Tak for det - jeg følger med stort set hver dag.
  Kh Didde-Louise

  SvarSlet
 37. Tillykke - og dejligt at du tog beslutningen og sandhed virker til at være glad for at blogge og det til stor glæde for alle os, der følger med i dit liv og kreative udfoldelser.

  Bedste tanker herfra*

  SvarSlet
 38. Stort tillykke med fødselsdagen:-)

  SvarSlet
 39. Stort tillykke :) Jeg blev bare så glad da jeg læste dit indlæg for det er præcis, jeg som grøn blogger, har det! Jeg synes dog modsat dig, at det er svært at komme ind i blogverdenen, at få faste læsere bl.a. især sammenlignet med dig for er du sunshine du er nået LANGT på kun 1 år, hatten af for dig..! Men du laver også SÅ fede inspirerende ting, at jeg sidder helt grøn af misundelse :D
  Og jeg håber også at du bliver ved laaang tid endnu så blogverdenen bliver ved med at være fuld af farver og inspiration! Tak for det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. Så tips og gode råd må gerne smides i denne retning ;)

   Slet
 40. TUSIND TAK for alle jeres søde kommentarer! Det er SÅ dejligt, at I nyder min blog - det betyder meget for mig.

  Så TAK TAK TAK! :-)


  Kh
  Anna

  SvarSlet
 41. Mange gange tillykke. Blogland er hedig at du vågede springet og jeg nyder meget at kikke forbi din smukke plet verden.

  SvarSlet
 42. Stort tillykke - og tak fordi du deler med os andre af både syprojekter, kreative tips og mere personlige tanker! Din blog er utroligt inspirerende, så jeg glæder mig til endnu et års læsning :-))
  KH Bodil

  SvarSlet
 43. Stort tillykke og tusinde tak for en dejlig og inspirerende blog:) Elsker at komme på min tur forbi dig og alle de følelser omkring da man startede havde jeg også:) Dejligt man ikke var den eneste:)
  Igen tusinde tak for din skønne blog:)

  Hilsner Vicki

  SvarSlet