torsdag den 22. december 2011

Min egen julepynt # 3Disse crepepapirsroser med guldglimmer har jeg lavet et par stykker af til juletræet. Jeg drømmer dog om at få lavet så mange, så de kan udgøre hoveddelen af pynten. Et træ fyldt med roser tror jeg vil være meget smukt. 

Roser på træet er en gammel opfindelse. Rosen er nemlig også et symbol på Jesus (denne symbolik bruges fx i julesalmen "En rose så jeg skyde"). Og rosen hentyder også til den gamle julelegende om det blomstrende træ. Min morfar husker papirsroser på juletræet fra sin barndom, og tanken om at genskabe et sådant juletræ leger jeg stadig med.   

5 kommentarer:

 1. Hvor fint.
  Da jeg var barn havde vi silkeroser, der sad ved stammen. Jeg har lige fundet et par stykker og de må vist frem i en fart :)
  Glædelig jul,
  Thea

  SvarSlet
 2. Nej hvor ville det være fint.
  - Synes jeg har set sådan et træ pyntet med Roser i "Den Gamle By".
  De har (jeg har godt nok ikke været der de sidste 2 år) en forrygen juleudstilling af gamle juletræs pyndt!

  SvarSlet
 3. Jamen...Hvad så med alle dine smukke kugler?? Så låner jeg dem det år ;)

  SvarSlet
 4. Min mormor laver også altid roser til juletræet. Det ser bare så fint ud. Kan rigtig godt lide dit glimmer touch...

  SvarSlet
 5. Tak for jeres kommentarer og jeres minder. Det er dejligt at høre, at andre end min morfar har oplevet et juletræ med roser.

  Julia: Jamen, de skal såmænd også på - i hvert fald de gyldne kugler:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet