lørdag den 17. december 2011

Hvilket buksemønster bruger du?


Jeg mangler et godt buksemønster til børn - med størrelserne fra 62 og opefter. Et godt grundmønster, som jeg så selv kan designe videre udfra (hvad angår lommer, linning mm). Jeg synes, at de mønstre, jeg har, ikke har en ordentlig pasform. Ofte er de for brede til min smalle pige. Eller taljen er for høj, så de sidder helt oppe under brystet.

Nu har jeg så købt dette mønster. Jeg er dog stadig bange for, at det er for bredt. Men prøves skal det da. Hvilket mønster bruger du? Har du nogle gode fif?

21 kommentarer:

 1. Jeg har prøvet det du viser, men synes både størrelsen er stor og at de lidt for stolpeagtige..det er jo nemt nok at tilrette, men savner også et rigtig godt grundmønster.

  SvarSlet
 2. Uh, kan nok ikke hjælpe, da jeg har det omvendte problem. Min pige er EKSTREM kortbenet og stadig babybuttet. Jeg har lavet en blanding af Minikreas ballonbukser og et par pyjamasbukser fra et Ottobre-blad.
  Men altså synes pyjamasbukserne havde et godt snit i taljen. :)

  SvarSlet
 3. Min mindste har samme "problem", er nemlig også lang og slank. Det par jeg har syet, der sidder bedst på ham er ud fra et Minikrea mønster. Jeg har dog valgt størrelsen 1-2 nr. for lille og tillagt flere cm foroven og -neden (målte på et par købte bukser han havde, der sad pænt).

  Du kan evt. se dem på min blog under "tøj til Jacob" etiketten. Det er de grønne med pinocchio- lommerne...

  Håber du også finder en løsning ;o)

  SvarSlet
 4. Min datter på 4 år er både høj og smal, og på hende sidder ballonbukserne fra Minikrea og de fleste af Onions mønstre godt, så måske kunne du prøve dem? Onions mønstre har også mange variationsmuligheder, er i mange størrelser i et mønster og ofte også flere modeller, og det kan jeg godt lide ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg bruger et mønster fra Onion. Kan ikke lige huske hvad nummer det har. Men kender flere som bruger det og vi kalder det 22-bukserne. De er oprindelige med en syning rundt om benet og bag om måsen. Men du kan jo bare tegne dem sammen.

  De fleste bukser jeg har vist frem på min blog er lavet ud fra dette mønster :)

  MVH
  Mette

  SvarSlet
 6. Jeg bruker mønster fra bladet Ottobre Barn, de mønstrene synes jeg generelt har god passform.
  Fortsatt god helg.
  Klem Tone B

  SvarSlet
 7. Jeg brugte og bruger stadig oinons bukse mønster til mine piger, som begger er høje og smalle. Orions mønster er også nemme at lave om på og tilrette med store lommer osv! Tjek deres hj side http://www.onion.dk/ :0)

  Rigtig god jul til dig og dine :0)

  Kh Rikke

  SvarSlet
 8. Favorit mønstret hos både mig og i butikken er helt klart fra Minikrea, de sidder super på ungerne, dog er de en smule store i størrelsen - et mindre problem vil jeg mene

  SvarSlet
 9. Tak for det indlæg, jeg har lidt samme problem, dog er Filippa kortbenet og stadig lidt baby rund. Jeg har tidligere brugt minikrea, men er nu gået op i en ny størrelse sååå lige nu er jeg ved at prøve en af fra Ingelises sy magasin, men den er også meget stor.

  SvarSlet
 10. Bogen "Blødt børnetøj" har et godt mønster til lange smalle børn!

  Julehilsner fra
  Christina

  SvarSlet
 11. Tak for jeres hjælpsomme kommentarer. Godt at høre, at det ikke kun er mig, der kan synes, det er svært at finde et godt buksemønser.

  Ulla: Ja, det var jeg også bekymret for. Jeg prøver mønstret alligevel og ser, om jeg kan rette det til, så det bliver godt.

  Lola: Børn er jo heldigvis så dejligt forskellige:-) Hvilket Ottobreblad mon du har brugt?

  Pia og Dorthe: I Minikrea har jeg endnu kun ballonbuksemønsteret, og det er jo fint til de løse bukser - det kan være, jeg skal prøve deres andet buksemønster også.

  Laila, Rikke og Mette: Hvilke Onion mønstre mon I bruger? jeg var inde på hjemmesiden og kunne se, at de har ret mange buksemønstre.

  Tone: Ja, min oplevelse er også at Ottobre bladets mønstre har god pasform. Jeg mangler dog stadig at finde de helt rigtige bukser i bladet.

  Jeanett: ja, jeg tænke nok, at der var flere end mig, der havde dette problem!

  Christina: Den bog kender jeg ikke, så tak for tippet!

  KH
  Anna

  SvarSlet
 12. Jeg har brugt både mønster nr. 20022 og 20043 fra Onion flere gange - begge med gode resultater - så dem kan jeg varmt anbefale :-)

  KH
  Laila

  SvarSlet
 13. Mønster 20022 buksemønster er virkelig godt.Sømmen bagpå giver bukserne "noget ektra" og sammensyningen åbner mulighed for rigtig mange variationer med tofarve..pipbånd etc.Jeg har syet et hav af bukser efter dette mønster med og uden rib,til drenge og piger.Det er min bedste anbefaling.

  SvarSlet
 14. Jeg har samme problem, og har etterhvert testet ut mange ulike mønstre. Som regel synes jeg det er noe galt med alle:-) Det jeg liker best så langt er et fra "Sy sejt børnetøy" - og det har jeg endret endel slik at jeg nå endelig har fått til et mønster som sitter pent i livet samtidig som de er litt posete i beina. Jeg undrer meg over hvorfor det er så vanskelig å finne et ferdig mønster som jeg liker. Jeg skjønner at det er flere med samme problem:-)

  SvarSlet
 15. Vi bruker Gynthers buksemønster, men vi har smalnet modellen med noen cm. Malthe er en smal gutt også, så buksen får strikk nede og er posetet, etterhvert som han vokser tar vi ut strikken og det blir en kul 70- tallssleng. Til mondre barn har vi brukt mønster fra Rikke Misciattelli, enkel bukse uten sidesøm, vi varierer også den modellen, med sidesøm, smalere osv...

  Silje

  SvarSlet
 16. Her bruges Onion 20022, men da jeg har en lidt buttet dreng, kan de godt blive for smalle i det, men har tilgengæld været en stor succes til de smalle piger, har jeg hørt fra en del venner.
  KH Micha

  SvarSlet
 17. Hej igen. Jeg kan godt nok ikke huske hvilket. Jeg lånte det på biblioteket og tegnede af. Det er i hvert fald 2 år siden. Men det var et mønster til sådan nogle "lige op og ned" skjorte-nat-bukser.

  SvarSlet
 18. Tak for jeres kommentarer. Jeg må vist prøve det onion mønster!

  KH
  Anna

  SvarSlet
 19. Ja, det ser ud til at være et godt mønster. Måske skulle jeg også prøve det.

  SvarSlet
 20. Hej
  Vil da gerne blande mig lidt selvom det er et gammelt opslag. Jeg bruger tit især buksemønstrene fra børnetøj fra Forlaget vingefang. Måde mønstrene er tegnet op gør at det er nemt at tilpasse dem selv. Måden mønstrene er tegnet op minder lidt om gynther.
  Mvh
  Mette

  SvarSlet