torsdag den 22. december 2011

22. december - huset


Dette lille glashus har jeg fået af min mors veninde. Hun har arvet det fra sin mor, men hun synes, at jeg ville få mere glæde ud af det. Så nu er det en del af min samling. Glashuset er intakt, men malingen er noget medtaget. Det er ultra tyndt i glasset og derfor af ældre dato - højst sandsynligt fra før 1900-tallet. 

Et godt fingerpraj til antikke glaskugler er, at jo tyndere glasset er, jo ældre er det. Glas var nemlig dyrt tilbage i 1800 tallet - og det var arbejdskraften ikke, så hellere puste en kugle om end at bruge unødigt meget glas til den.  

2 kommentarer:

 1. Hej Anna
  Jeg synes virkelig, at det er fantastisk, så meget information du har samlet om dit julepynt. Du er jo en sand samler ;) men det var jeg nu heller ikke i tvivl om.
  Peter har lovet at finde ud af noget mht. den 28. i aften, hvor han ses med den kammerat, som jeg prøver at afsætte ham og Freja til, så vi har lejligheden for os selv og kan larme og rode, lige så meget vi har lyst til!
  Kh Line

  SvarSlet
 2. Alletiders, Line! Det kunne være skønt med en sydag.

  KH
  Anna

  SvarSlet