mandag den 11. april 2011

Mit hjem

I denne uge lægger jeg hus til Joans fantastiske serie "På besøg hos en blogger". Joan har bloggen wooz.dk, og den er bestemt et besøg værd. I serien "På besøg hos en blogger" viser Joan hver uge billeder fra en bloggers hjem. Det er en herlig serie, især hvis man som mig er nysgerrig af natur og interesseret i boligindretning.

Du kan se Joans boligreportage fra vores hjem her.  

Jeg har nu også lyst til at dele nogle af billederne med jer her på min egen blog samt fortælle lidt om tankerne bag vores måde at indrette vores hjem på.

Vi - Lara, Jonas og jeg - bor i et rækkehus på omkring 100 kvadratmeter i en forstad til Århus. Det er en midlertidig løsning, som vi umiddelbart er glade for. Men vi drømmer selvfølgelig om at få vores eget, og allerhelst et lille husmandssted på landet. Det er det, vi kigger efter, men vi har endnu ikke fundet det helt rigtige - og økonomien er heller ikke til det, så længe Jonas læser.  Vores stue og køkken er samme rum, og det er vi rigtig glade for, nu hvor vi ikke har så meget plads. Sofaen er købt for nylig; den er fra Bolia. Puderne har jeg selv syet. Akvariet er først og fremmest Jonas' hobby, men det er et, jeg nødigt ville undvære: Det skaber meget hygge, og at sidde og kigge på de rolige fisk er som balsam for sjælen. 

På væggen hænger fire af mine englebilleder; efter min billedkunsteksamen i 2005, hvor jeg beskæftigede mig med kunstens engle, begyndte jeg at samle på englebilleder. Jeg har en hel del, men vi har ikke orket at hænge flere end disse op.      

Bordet og stolen er fra henholdsvis en genbrugsbutik og et loppemarked. Bordet vil vi have malet - det må blive et sommerferieprojekt.Lara har sit eget lille skrivebordssæt, som hun har arvet af sine oldeforældre på sin fars side. Vi har sat det i stand: Malet det i en flot gul farve og tapetseret det med vintagetapet. 
Bordet ved siden af er et gammelt sybord, som bliver brugt til opmagasinering alle mine kreative ting, når de ikke er på spisebordet eller i Laras værelse, som også fungerer som mit depot.

Oliemaleriet på væggen har jeg selv malet. Det hedder "Skytsenglen" og stammer også fra min billedkunsteksamen. Jeg får desværre ikke malet i disse år, men håber på at kunne genoptage det senere. Overfor sofaen er vores store bogreol med alle vores mange bøger. Det er en Ivar-reol fra Ikea og ikke en optimal løsning, men det fungerer for nu. Vi drømmer om en indbygget reol, men det må blive engang, når vi får det hus, vi skal blive i.  Vores spisebord har en del år på bagen; det er fra min mormors hjem, og mine forældre fik det, da jeg var lille. Nu er det så hos os, og det er sjovt at tænke på, at 4. generation nu spiser ved dette bord. 
Dugen er en retrodug, jeg har fundet på Trendsales, og billedet på væggen er en gammel skoleplanche af en fransk anemone - den er fundet på et loppemarked.   Billedet herover er fra vores køkkenhylde. Vi har et lille og ret slidt køkken og glæder os meget til at få et nyt og større. Men indtil da forsøger vi at gøre det så hyggeligt og brugbart som muligt. Det muselmalede porcelæn har vi arvet af min mormor samt Jonas' mormor.  Det sidste billede er fra gangen. Her går en trappe op til første sal, hvor Laras og vores soveværelser er. Denne kommode fandt vi i storskrald (som flere af vores andre møbler - det er utroligt, hvad folk smider ud). Billedet ovenover er også en gammel skoleplanche fundet på et loppemarked. På denne planche kan man lære om champignons. Tænk, at man har undervist på den måde...

 Det var et udvalg af de billeder, som Joan også har vist. Hvis du vil se flere, så kig forbi hendes blog.

6 kommentarer:

 1. Nu hænger det samme med den tekst, du gav, jeg fik åbentbart ikke billedet af bogreolen...

  SvarSlet
 2. Hej Joan

  Det er jeg ked af - jeg fik simpelthen så mange fejlmeldinger, hvad angår de mails - billederne fyldte måske for meget.
  Tak for en rigtig fin boligreportage.

  KH
  Anna

  SvarSlet
 3. Hvor ser det dejligt ud - og sikke en fin lille hyggekrog din datter har :)

  SvarSlet
 4. Hvilket nydelig hjem dere har, det var riktig personlig utført:-)
  Riktignok hang jeg meg nesten mer opp i maleriene. Jeg maler og tegner selv, så det var gøy å se at du har egen kunst på veggene - det har jeg òg;-)

  SvarSlet
 5. Så flott et hjem, mange deilige detaljer! =)

  SvarSlet
 6. Kære Anna. Hvor ser der dejligt ud hjemme hos jer. Jeg ved ikke hvorfor... men det er altså sjovt at få lov at kigge ind hos andre. Måske fordi man så føler at man kender dem en snert bedre :-)

  SvarSlet