søndag den 6. marts 2011

Fastelavnsbolle-bagnings-projekt

I eftermiddag skal vi til fastelavnsfest hos min familie, og der har vi lovet at medbringe fastelavnsboller. Så i morges gik fastelavnsbolle-bagnings-projektet i gang - allerede lidt i syv, da Lara valgte at stå tidligt op.

Først blev der lavet creme ("æggene skal i bad", konstaterede Lara, da jeg slog æggene ud i mælken), derefter dejen, som så var klar til bagning allerede lidt i 9. Ja, man når meget, når man har et barn, der står tidligt op! 



Da bollerne var afkølet, blev de pyntet med glasur og sukkerkrymmel i alverdens farver.


Opskriften, som jeg bruger, er den samme hvert år, for fastelavnsbollerne bliver bare supergode (det er også Københavns Bagerlaug, som er opretshavende til denne opskrift, og mon ikke de har styr på bagningen?)

Opskriften hænger på køleskabet året rundt, for det er ikke kun i februar og marts, der bliver bagt fastelavnsboller herhjemme!

Du kan se den her:


Rigtig god fastelavnssøndag til jer alle.

3 kommentarer:

  1. Hun nyder det kæmpe stort og mon ikke også moderen gør det..:-)

    SvarSlet
  2. Hej Vibeke

    Ja, hun nød det i fulde drag. Og det er fedt, at hun nu er ved at være så stor, så vi kan lave sådanne ting sammen!

    KH
    Anna

    SvarSlet
  3. Sikke en god opskrift, prøvede den sammen med min søster. Vi har lige et spørgsmål, skal smørret smeltes eller ej?
    Og sikke en sød lille bagerjomfru, hun elsker vist at hjælpe moderen i køkkenet ;o)

    SvarSlet