onsdag den 23. februar 2011

Ballerina-smykkeskrin i ny forklædning

Jeg har længe ledt efter et smykkeskrin til Lara med en ballerina af den rigtige slags - dvs. en med et gammeldags tylskørt og ikke et plastikskørt, som dem man kan få i Fætter BR i dag. Sådan en ballerina som hende her.

Jeg har også haft høje krav til selve skrinet - ikke for meget lyserødt Barbie-præg til mig, tak. Ja, Lara er nok ligeglad, men det er jeg ikke. (Hun skal opdrages til at være et menneske med sans for det æstetiske, så jeg må jo præge hende;-))

Det har bare været umuligt at finde et sådant skrin. Alle ballerinaer er med plastikskørt - hvis det da ikke er bamser, fisk, Barbapapa eller andre underlige skabninger, der drejer rundt foran det lille spejl i stedet. Og alle skrin er iklædt et lyserødt eller lyseblåt outfit med små bamser, barbier eller lignende.

Derfor besluttede jeg mig for at prøve at skabe skrinet selv. Jeg købte et lyserødt skrin i Fætter BR med en ballerina med plastikskørt. Ballerinaen knækkede jeg af fjederen og klippede hendes plastikskørt af med en tang. Derefter gav jeg hende et nyt skørt på af rigtig brudetyl med små guldprikker. Til sidst limede jeg hende på hendes plads igen.

Sådan kom hun til at se ud:


Derefter beklædte jeg skrinet med fint japansk papir. Jeg limede det fast med decoupagelim fra Panduro. Det var et større arbejde at skære papiret til og få det til at passe, end jeg havde forventet. Jeg måtte forsigtig lirke låsen ud, og ved hængslerne måtte jeg være ekstra opmærksom på at få papiret til at passe. Men det lykkedes, og resultatet blev flot.


Slutteligt (efter at decoupagelimen var helt tør) gav jeg skrinet to lag vandbaseret gulvlak (som jeg også bruger, når jeg tapeserer møbler) - det gør, at papiret kan holde, og at skrinet nu kan leges med.

Og Lara, ja hun blev superglad - hun var dybt fascineret af den dansende ballerina og brugte det meste af en dag på at lægge alle sine kronjuveler i skrinet for derefter at tage dem ud igen ...

3 kommentarer:

 1. Hej Anna. Tak for dine søde ord på min blog. Og lige over. Det ser rigtig godt ud, det du har gang i. Jeg har strikket den i sandnesgarn, lanett, Indfarvningen hedder 2317 6245. Det er 100 procent merino. Hvis jeg skulle strikke den igen, tror jeg at jeg ville vælge noget garn med lidt mere " hold" i. Den er super blød og lækker, men jeg tror desværre ikke at den kommer til at holde evigt :-) Opskriften er fra Onion og hedder 1137, sømandstrøje med rørkrave.

  SvarSlet
 2. Hej Line

  Tusind tak for det:-)

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 3. Waow hvor er det en fed blog du har. Jeg har siddet længe nu og studeret alle dine projekter. Hold op hvor er de fede altså.

  Knus

  SvarSlet